Undvik bränder i december
[2016-12-14]

Under vinterns kalla och mörka månader är det både mysigt och vackert att tända ljus. Men faktum är att det är under denna tid på året som det inträffar flest bränder i Sverige. Vi ger råd om hur du bäst brandsäkrar ditt hem, och passar på att önska en trygg och säker jul.1. Dekorera Ljusstaken med brandsäkert material
Hemgjort pynt på adventsljusstaken är fint, men kom ihåg att torr mossa lätt kan fatta eld! Dekorera inte ljusstaken med material som är brännbara, som mossa, papper eller bomull. Gör något fint av sand, sten, glas eller snäckor i stället. Se till att ljusen står stadigt i staken så att det inte finns någon risk att de faller och fattar eld i något annat.

2. Håll avståndet
Blockljus och värmeljus ska vara placerade med gott om plats mellan dem – alltså inte tätt ihop. Ställ heller inte några levande ljus nära gardiner eller på teven.

3. Ha uppsikt över barnen
Ha alltid uppsikt över barn som vistas i rum med levande ljus. Lämna heller inte barn ensamma i ett rum med levande ljus.

4. Fixa brandsläckare eller brandfilt
Om du inte redan har en brandsläckare och en brand-filt – köp det. Brandsläckare på minst sex kilo rekommenderas för lägenheter.

5. Inga levande ljus i granen
Levande ljus och tomtebloss i granen är mycket brandfarligt. Använd elljusslinga för att lysa upp granen.

6. Kolla brandvarnaren
Kontrollera din brandvarnare med jämna mellanrum genom att trycka på testknappen. Kommer det inget pip kan batteriet vara slut – byt då ut det. Det är också bra att dammsuga brandvarnaren då och då.

7. Säkra elljusen
Kontrollera att lamporna i elljusslingan och elljusstaken har det watt-tal som rekommenderas. Släck genom att dra ur sladden eller använd ström-brytare. Det är vanligt med konstruktionen att skruva på en lampa för att släcka, men det kan tyvärr orsaka kortslutning.

8. Släck alla ljus när du lämnar ett rum
Glöm inte att släcka när du lämnar rummet! Sätt upp en lapp på ytterdörren som påminnelse.

9. Håll ett öga på ugn och spis
Det är inte bara levande ljus och elektronik som orsakar bränder i juletid. Ha alltid uppsikt över spis och ugn när du lagar mat, och ha ett lock och en brandfilt tillgänglig så att du kan stoppa en eventuell eldsvåda. Använd inte vatten för att släcka om det är fett som fattat eld, det kan skapa en oväntad explosion.


Hyrorna för 2017 och 2018 klara
[2017-02-27]

Huges förhandling med Hyresgästföreningen är avslutad. Resultatet är ett tvåårigt hyresavtal med 0,69 procents höjning för 2017 och med ytterligare 0,69 procent 2018.

Läs mer...

Beslut taget om delning av Huge
[2017-02-14]

Kommunfullmäktige tog igår måndag beslut om att dela Huge Fastigheter i två separata bolag: ett med bostäder och centrum och ett med lokaler för kommunal verksamhet. Arbetet med delningen kommer att pågå under året och planeras vara klart i slutet av 2017.

Läs mer...

Huge Fastigheter bygger för unga
[2017-01-31]

PRESSMEDDELANDE: Under de närmaste två åren kommer Huge Fastigheter att starta tre olika byggprojekt i Huddinge med totalt 262 nya hyreslägenheter. Över hälften av dessa vänder sig till ungdomar eller studenter. Husen byggs i Flemingsberg och i Trångsund.
– Bostadsbristen bland unga är som bekant en stor samhällelig utmaning. Vi är därför väldigt glada över att kunna bidra till att minska den bristen och möta efterfrågan på små yteffektiva lägenheter, säger Mikael Alfredsson, chef Fastighetsutveckling på Huge Fastigheter.

Läs mer...

Vi söker en upphandlare till vår inköpsenhet
[2016-12-21]

Har du erfarenhet av entreprenadupphandlingar och vill utvecklas i en miljö med starkt tillväxtfokus kan detta vara nästa utmaning för dig.

Läs mer...

Värden nr 4 2016
[2016-12-20]

Nu finns Huges kundtidning Värden ute. Läs den på din dator, surfplatta eller mobil.

Läs mer...

Nu tändas tusen ljus
[2016-12-18]

Den mörka tiden på året är här. För att göra tillvaron lite ljusare för de boende i ordets sanna bemärkelse, satsar Huge på trivsel i utemiljöerna i form av både belysning och granar.

Läs mer...

Ändrade öppettider
[2016-12-17]

Huge har ändrade öppettider under jul- och nyårshelgen.

Läs mer...

Undvik bränder i december
[2016-12-14]

Under vinterns kalla och mörka månader är det både mysigt och vackert att tända ljus. Men faktum är att det är under denna tid på året som det inträffar flest bränder i Sverige. Vi ger råd om hur du bäst brandsäkrar ditt hem, och passar på att önska en trygg och säker jul.

Läs mer...

Centrum att trivas i
[2016-10-24]

Skogås Centrum är snart 50 år och tiden har satt sina spår, inte minst i form av sättningar i asfalten på parkeringen. En välbehövlig renovering har därför genomförts.

Läs mer...

Värden nr 3 2016
[2016-10-24]

Nu finns Huges kundtidning Värden ute. Läs den på din dator, surfplatta eller mobil.

Läs mer...Till nyhetsarkivet...

© Huge Fastigheter AB · Alla rättigheter förbehållna