Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Vi sänker inkomstkravet

2023-12-12
Från och med 1 januari 2024 sänker Huge inkomstkravet.

Dagens inkomstkrav innebär att du som sökande hyresgäst behöver ha en bruttoinkomst på tre gånger årshyran för att kunna hyra en lägenhet hos Huge. Detta sänks nu från och med årsskiftet 23/24.

Bakgrunden till sänkningen ligger i det nya ägardirektivet från Huddinge kommun, där Huge har fått i uppdrag att se över uthyrningspolicyn och utreda inkomstkravet.

Kronofogdens normalbelopp

Utredningen är nu klar och visar att det finns utrymme att sänka inkomstkraven.

– Den nya nivån innebär att hyresgästen som lägst ska ha kvar Kronofogdens normalbelopp när hyran är betald. Syftet med inkomstkravet är och kommer även fortsättningsvis vara att försäkra oss om att våra hyresgäster kan betala hyran, säger Asko Heikkinen, kund- och uthyrningschef på Huge.

Ändringen av inkomstkravet gäller från och med den 1 januari 2024. 

Nya inkomstkravet

Det nya inkomstkravet innebär att hyresgästen som lägst ska ha kvar Kronofogdens normalbelopp när hyran är betald. Kronofogdens normalbelopp för år 2024 är fastställt till 6 090 kronor för en ensamstående vuxen och 10 061 kronor för sammanlevande makar eller sambor. I beloppet ingår kostnader för sådant som mat, kläder och andra hushållskostnader och hänsyn tas till hushållets sammansättning.

Senast uppdaterad: