Hoppa till innehållet

Anstånd med aprilhyran till drabbade företag

2020-04-03
Huge har idag beslutat att ge lokalhyresgäster med störst likviditetsbrist anstånd med aprilhyran.
– Vi fryser dessa hyror tills vi kan återkomma med en mer hållbar lösning, säger Huges vd Karin Strömberg Ekström.

Huge har en dialog med de företag som omfattas av anståndet och som inte heller kommer att få inkassokrav på aprilhyran. Åtgärden riktar sig till de småföretagare som Huge har sett har störst behov av att få anstånd.

 – Vi hoppas att det här kan hjälpa och vara en tillfällig respit för de drabbade företagen tills vi kan ge besked om andra lösningar. Vi vill självklart att näringsidkare i våra centrum ska vara långsiktigt bärkraftiga och överleva den här krisen, säger Karin Strömberg Ekström.

Huge utreder just nu frågan om hur regeringens förslag om ett tillfälligt hyresstöd kan vara förenligt med företagets bolagsordning, som bland annat säger att ”bolaget inte ska ge individuellt riktat stöd till enskilda näringsidkare”.

Dialog med varje lokalhyresgäst

Huge låter också butiker i centrumen själva besluta om öppettider och för en kontinuerlig dialog med lokalhyresgästerna om deras situation.

Vi för dialog med varje lokalhyresgäst. Våra restauranger och butiker har olika typer av verksamheter som i denna kris drabbas olika, därför måste också lösningarna vara enskilda, säger Karin Strömberg Ekström.

Daniel Dronjak (M) är kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun:

Det är viktigt med åtgärder som kan ge lite andrum i en mycket svår situation. De lokala företagen är pulsådern i våra centrum, Huge och kommunen jobbar vidare med ytterligare åtgärder men det är viktigt vi alla tar ansvar och stöttar upp våra företagare, säger han.

Publicerad:

Senast uppdaterad: