Hoppa till innehållet

Byggstart av 209 lägenheter i Flemingsberg

Onsdag den 25 september är det byggstart för Huges projekt Studenten 1 i Flemingsberg. Det nya kvarteret kommer att ha 209 lägenheter, varav 81 blir studentlägenheter, samt en förskola.

Studenten1

Program: Tal, symbolisktspadtag och fika. Talare är kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak (M), Huge Bostäders styrelseordförande Gunilla Helmerson (M), Huge Bostäders vd Karin Strömberg Ekström, verksamhetschef för förskola på Barn- och utbildningsförvaltningen vid Huddinge kommun Susanne Fritz samt byggbolaget NCCs avdelningschef för Bostad Stockholm Annika Grönberg.

Välbehövligt tillskott

– Jag är glad att Huge Bostäder får starta den här första viktiga etappen för hela nybebyggelsen utmed Hälsovägen. De nya bostäderna får ett fantastiskt läge i ett urbant stadskvarter med närhet till kommande nytt resecentrum i dalen och till planerade Spårväg syd precis utanför. Det är också ett välbehövligt tillskott av framför allt studentbostäder i ett område med många lärosäten, säger Huge Bostäders styrelseordförande Gunilla Helmerson (M).

Bostäderna kommer att rymmas i tre hus med olika höjd, varav det högsta är tio våningar, i ett öppet kvarter kring en gård. Lägenheterna kommer att variera i storlek för att kunna erbjuda boende för såväl små hushåll, till exempel studenter, som större familjer. I området kommer det även att byggas en förskola för 160 barn.

– Flemingsberg är ett av de starkast växande stadsutvecklingsområdena i Stockholmsregionen just nu. Jag är stolt över att vi är med i denna inspirerande förnyelse, som sker i samverkan med flera andra fastighetsbolag, säger Huge Bostäders vd Karin Strömberg Ekström.

Projektet förväntas bli färdigt 2022 och kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Plats: Vid byggplatsen på Hälsovägen i Flemingsberg, bakom Flemingsbergs centrum

Datum och tid: Onsdag den 25 september kl. 10.00–11.00

Läs mer om projektet

Här kan du läsa mer om vårt nyproduktionsprojekt Studenten1.Publicerad:

Senast uppdaterad: