Hoppa till innehållet

Centrum att trivas i

2016-10-25
Skogås Centrum är snart 50 år och tiden har satt sina spår, inte minst i form av sättningar i asfalten på parkeringen. En välbehövlig renovering har därför genomförts.

- Nu är asfalten jämn och fin igen och vi har också passat på att göra om parkeringen för att ge mer plats och skapa ett bättre och säkrare trafikflöde, säger Lars Rundqvist, landskapsansvarig på Huge. Tidigare gick det en raksträcka genom hela parkeringen och det var lätt att köra för fort. Idag får bilisterna välja att köra till höger eller vänster istället. Parkeringsplatserna har vridits 90 grader och det finns nu fyra raders parkering, med plats för fler bilar.

I samband med renoveringen passade man också på att bredda gångstråket mellan parkering och husfasad, bland annat för att öka tillgängligheten till de butiker som har entré utifrån. Längs fasaden har man satt upp tre nya soffor där besökare kan sitta och njuta av åtta nya rabatter med buskar som kantar parkeringen. Bättre belysning, nya cykelställ och garage för butikernas kundvagnar är andra nyheter.

- Det är ett välbesökt centrum och en fördel är att det nu blir enklare och tydligare att parkera. Det ser också betydligt mer inbjudande ut, säger Lars.

Publicerad:

Senast uppdaterad: