Hoppa till innehållet

Första spadtaget för Huges 62 lägenheter för unga i Trångsund

I fredags startade bygget av 62 lägenheter för unga i Trångsund. 2020 kommer lägenheterna vara klara för inflyttning.

Huge bygger 62 lägenheter för unga i TrångsundUnder fredagsförmiddagen togs det första spadtaget till det som ska bli ett nio våningar högt hus med 62 lägenheter för unga i Trångsund.

– Det här är ett välkommet tillskott i vårt bostadsbestånd, säger Karin Strömberg Ekström, vd på Huge bostäder.

– Huddinge ska vara en attraktiv kommun för människor i alla åldrar och livsfaser. Inte minst gäller det unga vuxna som här får möjlighet till egen bostad, vilket är viktigt också för kommunens utveckling, säger Huge Bostäders styrelseordförande Gunilla Helmerson (M).

Miljöklasas

Huset miljöklassas med miljömärkningen Miljöbyggnad från Sweden Green Buildning Council och kommer att byggas på kullen ovanför Trångsunds centrum, vid Korpstigen.

På varje våningsplan kommer det att finnas två ettor, tre tvåor och två treor. Totalt 62 lägenheter på 34 - 72 kvadratmeter med öppen planlösning och balkong.

Lägenheterna kommer att hyras ut via bostadsförmedlingen och vara så kallade ungdomslägenheter. De ska vara till för personer under 35 år.

– Det är en tuff bostadsmarknad för unga och därför känns det extra bra att kunna erbjuda bostäder riktade till den här gruppen, säger Karin Strömberg Ekström.

Fakta

Adress: Korpstigen, Trångsund
Antal lägenheter: 62
Antal våningar: 9
Inflyttning: Våren 2020
Förmedlas: Via Stockholms Bostadsförmedling

Publicerad:

Senast uppdaterad: