Hoppa till innehållet

Huge hjälper nyanlända och utlandsfödda in på arbetsmarknaden

Vårby
Huge samarbetar med Fasticon för att hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden. Nu har första "fastighetstalangen" börjat i Vårby.

Huge samarbetar med Fasticon för att hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden. Nu har första "fastighetstalangen" börjat i Vårby.Fasticon arbetar bland annat med rekryteringar och uthyrningar av personal till fastighetsbranschen. Sedan en tid tillbaka samarbetar Huge med Fasticon i projektet Fastighetstalang vars syfte är att hjälpa nyanlända och utlandsfödda in på arbetsmarknaden. Tanken är att Huge ska anställa två så kallade fastighetstalanger som kommer arbeta inom förvaltning.

– Det här ett integrationsprojekt för fastighetsbolag söder om Stockholm och för mig är det självklart att Huge skulle vara med och hjälpa till. Det är ett snabbspår för att komma in på arbetsmarknaden som nyanländ. Det är viktigt att vi alla hjälps åt och Huge vill ge människor en möjlighet, säger Huges vd Karin Strömberg Ekström och fortsätter:

– Dessa personer kommer att få gå bredvid för att lära sig rollen som fastighetsvärd. Över tid kommer de att växa och kunna ta på sig större ansvar. Och vår arbetsplats kommer berikas genom att mångfalden ökar, säger Karin Strömberg Ekström.

Integrationsprojekt
Den första rekryteringen av fastighetstalang till Huge är redan klar. Under ett halvår kommer Marcillnius Okey vara anställd hos Fasticon och under denna tid kommer han gå bredvid två av Huges fastighetsvärdar i Vårby för att lära sig rollen. 

Marcillnius kom från Nigeria till Sverige för 7 år sedan och är väldigt glad över möjligheten att få lära sig rollen som fastighetsvärd. Han tycker redan att han hunnit lära sig massor under sina två veckor på Huge.

– Det känns jättebra att vara här på Huge. Mina handledare är jättebra och jag har lärt mig massor, säger Marcillnius Okey Dike.

Publicerad:

Senast uppdaterad: