Hoppa till innehållet

Huges fastighetstalang har anställts

2018-11-12
Vårt samarbete med Fasticon kompetens i projektet Fastighetstalang har nu lett till första anställningen. Okey Dike har under sex månader fått lära sig rollen som fastighetsvärd och blir nu en i gänget på områdeskontoret i Vårby.
– Projektet Fastighetstalang gör skillnad för människor, säger Huges förvaltare Jessica Stålhem.

Okey Dike har anställts som fastighetsvärd.I våras berättade vi om vårt samarbete med Fasticon kompetens och Tillväxtverket för att hjälpa nyanlända och utlandsfödda in på arbetsmarknaden. Vi berättade om Okey Dike som skulle gå bredvid en av våra fastighetsvärdar för att lära sig rollen och för att sedan förhoppningsvis axla den på egen hand och bli anställd.

– Det här ett integrationsprojekt – ett snabbspår för att komma in på arbetsmarknaden. För mig var det självklart att Huge skulle vara med och hjälpa till och ge människor en möjlighet. Det är viktigt att vi alla hjälps åt, säger Huges vd Karin Strömberg Ekström.

Integrationsprojekt

Under ett halvår har Okey Dike varit anställd hos Fasticon och under denna tid gått bredvid två av Huges fastighetsvärdar i Vårby för att lära sig rollen. 

Okey Dike kom från Nigeria till Sverige för 7 år sedan och har sedan dess haft olika ströjobb innan han via en reklamlapp kom i kontakt med Fasticons projekt Fastighetstalang. Han är väldigt glad över att fått möjligheten att lära sig rollen som fastighetsvärd. Han är jättenöjd med projektet Fastighetstalang och tycker att han fått lära sig massor under sina månader på Huge.

– Jag trivs med kollegorna! Vi har ett bra samarbete och jag får hjälp när jag behöver. Det är jättekul att jag blivit anställd nu, säger Okey Dike.

Gör skillnad

Jessica Stålhem är förvaltare i Vårby har varit Okey Dikes chef under hans praktikperiod och hon tycker att allt gått över förväntan.

– Det har gått jättebra. Det här är bra för Huge – och för mångfalden. Det är bra för Okey Dike som nu fått ett jobb att gå till och det är bra för samhället – projektet Fastighetstalang gör skillnad för människor, säger hon.

Läs mer om projektet

Publicerad:

Senast uppdaterad: