Hoppa till innehållet

Idag ska det städas i Huddinge

2021-05-31
Närmare 400 idrottsungdomar städar idag inom ramen för projektet Städa Södertörn. Bakom satsningen står miljöorganisation Städa Sverige som Huge stöttar.

Ungdomar med städa-sverige-påse

Där det finns människor finns det skräp, det är ingen nyhet. Men även under ytan döljer sig skrot och skräp. Genom miljöprojektet Städa Södertörn kommer lokala idrottungdomar idag att städa stora delar av Huddinge - längs med cykelvägar, trottoarer, grönområden, parker, badplatser, bostadsområden och även under ytan vid Vårbybadet.

Genom ett stort engagemang från näringsliv och kommun får nu 18 lag från 12 idrottsföreningar i Huddinge möjligheten att göra en miljöinsats i kommunen samtidigt som de tjänar pengar till sin lagkassa. Förutom Huge är SFAB och Spendrups Bryggerier tillsammans med Städa Sverige som arrangerar städningen.

– Det är oerhört värdefullt när tre så stora aktörer visar ett lokalt engagemang, både för miljön och för de lokala idrottsungdomarna. Genom sin handling visar de att vi tillsammans med 380 idrottsungdomar kan göra skillnad, säger Åsa Berg, projektledare på Städa Sverige.

Socialt hållbarhetsarbete

Städningen i Huddinge är en del av det större projektet, Städa Södertörn. På sikt är målet att få med alla kommuner i Södertörn och företagare däri på en städning under en och samma dag.

– Huges samarbetsprojekt är inriktade på aktiviteter för våra hyresgäster och särskilt fokus ligger på barn och unga. Våra samarbetsprojekt är en del av vårt sociala hållbarhetsarbete. Vi tycker det är viktigt att stötta föreningar i våra områden och att det samtidigt gör en insats för miljön, säger Åsa Molin, boendeutvecklare.

Städstart för varje förening är klockan 17.00 idag den 31 maj. Städningen pågår till cirka. 20.00.

Städa Sverige tar hänsyn till Coronaviruset varför inga större gemensamma samlingar sker, städning sker uppdelat i mindre grupper och alla städar med handskar.

Publicerad:

Senast uppdaterad: