Hoppa till innehållet

Kvinnojouren får Huges julklappspengar

I år skänker vi på Huge våra julklappspengar till organisationen Kvinnojouren i Huddinge, som arbetar med att motverka mäns våld mot kvinnor och barn.

Kvinnojouren

Kvinnojourens ordförande Anna Haglund tillsammans med kommunikationsansvarig Snövit Jansson.

– Julen är för mig en högtid av gemenskap och värme, men också av givmildhet. Det finns många eldsjälar och organisationer som, liksom vi, jobbar med att på olika sätt skapa livskraft i Huddinge. Organisationer där vår julgåva kan göra verklig skillnad för många utsatta människor, säger Karin Strömberg Ekström, Huges vd.

60 000 kronor

Kvinnojouren deltog på Huges jullunch där de fick berätta om sin verksamhet och motta den symboliska checken på 60 000 kronor.

– Jag är helt överväldigad! Det är så mycket pengar! Det här kommer gå till de barn som kommer till oss med sina mammor. De barn som blir tvingade att lämna sina hem, skolor, dagis, kompisar, sina rum och sina sängar. Vissa har själva blivit slagna och vissa har bevittnat våld. Barnen mår fruktansvärt dåligt. Pengarna kommer gå till roliga aktiviteter för barnen för att ge dem lite guldkant på tillvaron, säger ordförande Anna Haglund, ordförande för Kvinnojouren i Huddinge och lägger till:

– Dessutom kommer en hel av pengarna att gå till en informationskampanj som startar den 8 mars i sociala kanaler. Filmerna kommer ruska om många av oss. 


Det här gör Kvinnojouren i Huddinge

Mäns våld mot kvinnor och barn är ett stort samhällsproblem. Organisationen arbetar med att motverka fysiskt, psykiskt, sexuellt, materiellt och ekonomiskt våld mot kvinnor och deras barn. Den viktigaste delen av verksamheten är skyddat boende samt stöd till kvinnor och barn. Även kvinnor, ungdomar och barn som inte bor hos kvinnojouren kan få samtalsstöd och rådgivning. I uppdraget ingår också att sprida information om mäns våld mot kvinnor, och påverka den allmänna opinionen och politiker.

Kvinnojourens hemsida

Publicerad:

Senast uppdaterad: