Hoppa till innehållet

Matavfallsinsamlingen blev succé

2021-04-26
I början av året fick 900 hushåll i Vårby gård möjlighet att börja sortera sitt matavfall. Detta har visat sig bli en succé – cirka 750 kilo matavfall samlas in i veckan i Vårby gård!

Sorterar matavfall

Många hyresgäster var glada över att få möjligheten att få börja sortera ut sitt matavfall i bruna påsar och på så sätt bidra till en mindre klimatpåverkan när matavfallsinsamlingen startade i början av året.

– Matavfallsinsamlingen i Vårby är en succé. Uppfyllnadsgraden, alltså hur stor del av kärlen som är fyllda, är 90-95 procent och det kastas bara matavfall i behållarna. Heja våra hyresgäster i Vårby gård, säger Ellinor Dässman, hållbarhetsstrateg på Huge.

Varje vecka hämtar SRV cirka 750 kilo matavfall i Vårby gård. En påse med matavfall som väger ett kilo räcker till att köra en biogasbil nästan två kilometer.

– Jag är stolt över våra hyresgästers fantastiska engagemang gällande matavfallsåtervinningen. Fantastiskt bra också att matavfallet slängs i rätt kärl, säger Nihad Huremovic, förvaltare i Vårby.

Idag har 3 175 lägenheter i Huges bestånd tillgång till matavfallsinsamling. Målet är att 100 procent av hyresgästerna ska kunna sortera sitt matavfall till 2023.

Publicerad:

Senast uppdaterad: