Hoppa till innehållet

Nu är det dags för Jokkmokksdagarna

2021-10-28 Centrala Huddinge
Idag startar Jokkmokksdagarna i Huddinge Centrum. Under fyra dagar, mellan den 28 - 31 oktober, kommer Huddinge Centrum att låta, smaka och dofta samiskt och norrländskt.

Sandra Stenberg, centrumledare på Huge

Jokkmokksdagarna har blivit en årlig tradition som lockar människor från hela Storstockholm. Huge, Huddinge Centrum och enskilda företagare i Jokkmokk anordnar marknadsdagarna tillsammans.

Över 100 000 besökare

– Det här är en välbesökt marknad som lockat många besökare i över 20 år. Förra året blev det tyvärr inställt på grund av pandemin så i år är vi extra peppade. Tidigare år har det kommit över 100 000 besökare till Huddinge centrum under Jokkmokksdagarna och vi hoppas ju så klart på att det ska komma lika många i år, säger Sandra Stenberg, centrumledare på Huge.

Smak av Jokkmokk

Huddinge Centrum förvandlas under dessa dagar till Jokkmokks marknad i miniatyr och bjuder på allt från samiskt hantverk och jojk, till smakprovning av lokalproducerade varor. Det blir genuina samiska råvaror som renkött, renkorv, ost producerad i Vuollerim samt förädlade egenproducerade bär. Underhållningen kommer som vanligt från stora scenen med jojk av Juhán Niila Stålka.


Marknaden är öppen

Torsdag och fredag 10-19
Lördag: 10-16
Söndag: 11-15

Publicerad:

Senast uppdaterad: