Hoppa till innehållet

Nu tändas tusen ljus

2017-01-08
Den mörka tiden på året är här. För att göra tillvaron lite ljusare för de boende i ordets sanna bemärkelse, satsar Huge på trivsel i utemiljöerna i form av både belysning och granar.

– Vi arbetar alltid mot att förbättra utemiljön kring våra fastigheter så att den både upplevs trygg och estetiskt tilltalande för våra hyresgäster, berättar Anne Heino, Huges trädgårdschef. Det handlar om att hitta nya sätt att ljussätta på – bland annat får träd, broar och växtbäddar fin belysning. – I stället för en gatulampa som ger ett direkt ljus på en viss yta hittar vi sätt att ljussätta så att man får det där sköna, uppiggande ljuset, säger Anne Heino. Ett exempel på det är den japanska bron i Björnkulla, vars små lampor också speglas i dammen under bron.

– Det ger en enorm karaktär till platsen och är väldigt vackert, säger Anne Heino. Ett annat fint exempel är vid studenthuset Tolvan i Flemingsberg där en uteplats nyligen renoverats och ett träd har ljussatts. Även de praktfulla granarna som kom på plats lagom till första advent bidrar till trivsel och extra ljus. De största granarna finns i Huddinge Centrum och Flemingsbergs Centrum – de är över fjorton meter höga och har smyckats med vackra julgranskulor och givetvis – ljusslingor.

Publicerad:

Senast uppdaterad: