Hoppa till innehållet

Nytt ramavtal ger våra hyresgäster större valfrihet vid renovering

Nu har Huge Bostäder och Hyresgästföreningen region Stockholm förhandlat fram ett nytt ramavtal för kommande upprustningar av våra 5 300 lägenheter som ska renoveras de närmaste 10 - 15 åren.

– Vi har förhandlat i två år så vi är glada att avtalet äntligen är klart, både för Huges del men även självklart för våra hyresgäster, säger Tommy Ålund, Chef för Bostad på Huge Bostäder.

Avtalet innebär att hyresgäster kan komma att välja tre nivåer av renovering. Hyreshöjningen blir mellan cirka 25 – 40 procent.

– Vid alla renoveringar görs stambyte och renovering av badrum men i basnivån byts även el och blandare i köket ut. Nästa nivå innebär att även köksluckor och bänkskiva byts ut. I det dyraste alternativet helrenoveras köket och vi lägger in nya mattor och målar väggarna, säger Tommy Ålund.

Inför en renovering görs dock en teknisk undersökning för att se om det är möjligt att låta hyresgästerna välja upprustningsnivå.

–I vissa fall kommer det inte vara möjligt, detta beror bland annat på det tekniska skicket i fastigheterna, säger Tommy Ålund.

Publicerad:

Senast uppdaterad: