Hoppa till innehållet

Tomma lokaler blev åtta nya lägenheter

2020-12-08
För ett år sedan började vi bygga om flera lokaler i Vårby gård till lägenheter. Nu är de totalt åtta lägenheterna färdiga.

Nya lägenheter i Vårby

Sedan förra hösten har Huge byggt om tomma lokaler på Mogårdsvägen i Vårby gård till sex LSS-lägenheter (LSS står för lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) som Huddinge kommun kommer hyra. I renoveringen ingår fönsterbyte, ny ventilation, nya ytskikt och renovering av de tre uteplatser som tillhör lokalen.

I samma fastighet har ytterligare två lokaler byggts om till lägenheter. Det har blivit två stora treor med uteplats på markplan. Sammanlagt är det alltså åtta lägenheter som byggts på Mogårdsvägen.

Snart flyttar hyresgästerna in

– Projektet har gått som planerat. Lägenheterna blev klara i början av oktober och under november kom slutbeviset från kommunen. Så nu kan hyresgästerna börja flytta in, förklarar Peter Karlsson, biträdande förvaltare i Vårby och projektledare för ombyggnaden.

– Jag är stolt över detta projekt – vi visar att vi tar ansvar som samhällsbyggare med åtta nya lägenheter till kommunens invånare och förbättrar även driftnettot i fastigheten, säger Huges vd Karin Strömberg Ekström.

Fler lokaler byggs om

Att bygga om tomma lokaler till lägenheter är något Huge kommer fortsätta med. En tom lokal på Örbrinken kommer byggas om till en lägenhet med fyra rum och kök under 2021. Projekteringen är redan startad.

Publicerad:

Senast uppdaterad: