Hoppa till innehållet

Trivselvärdar ska öka trivseln i Vårby

2021-04-01
Andelen trivselvärdar utökas! Nu har vi även trivselvärdar i Vårby som ska hjälpa till att hålla rent och snyggt på bostadsgårdarna och öka trivseln.

Trivselvärdar i Vårby

Sedan en tid tillbaka har vi trivselvärdar som ska hjälpa till att öka trivseln i Flemingsberg. Förutom att hålla rent och snyggt på våra gårdar gör trivselvärdarna ronderingar i fastigheterna.

Nu har även två trivselvärdar börjat i Vårby. De kommer utföra samma sorts uppgifter i Vårby gård och Vårby Haga.

– Bland annat kommer de hjälpa till att avisera, hålla ordning på våra gårdar och i allmänna utrymmen, men också informera våra hyresgäster var de kastar sina sopor, berättar Nihad Huremovic, Huges förvaltare i Vårby.

Bor hos Huge

Till skillnad från trivselvärdarna i Flemingsberg, som är praktikanter via Talangakademin, är trivselvärdarna i Vårby anställda av Huge via kommunens satsning ”Huddingejobb” där kommunen bidrar med delar av lönen för att hjälpa Huddingebor ut i arbetslivet. Anställningen varar i 6 månader.

– Vi är jätteglada att vi får möjligheten att hjälpa till på det här viset, samtidigt som vi är väldigt tacksamma att få hjälp med att öka trivseln i våra områden. Dessa två trivselvärdar bor hos oss i Vårby och känner till området väl, det ser vi som ett stort plus. De är motiverade och drivna och jag ser fram emot att få arbeta med dem, säger Trond Hannerstig, boendeutvecklare på Huge.

Trivselvärdar i Flemingsberg

Läs texten om trivselvärdarna i Flemingsberg

Publicerad:

Senast uppdaterad: