Hoppa till innehållet

Ungdomar från Vårby åkte på lyckade utflykter

2017-01-08
Under sommaren har Fritidsgården Vårby Ungdom anordnat utflykter för ungdomar i Vårby med stöd av Huge Fastigheter. Det har blivit hela tio utflykter till bland annat Grinda, äventyrsbadet Kokpunkten och inte minst Flottsbro.


Intresset för utflykterna har varit stort. 50 ungdomar anmälde sig varje gång och med lottens hjälp fick 25 ungdomar åka. Det var en jämn fördelning mellan killar och tjejer.

Fritidsledarna Vasilios Kalambokis och Taner Öcal ansvarade för ungdomarna och följde med på de olika utflykterna.

– Möjligheten för ungdomarna att själva föreslå och planera aktiviteter har varit väldigt lyckad. Att åka ut i skärgården är till exempel ingenting som alla får vara med om, säger han.

Berat Kibar är 15 år och har deltagit i projektet tre somrar. Precis som sina kompisar är han positivt inställd:

– Roligast var nog ändå en tidigare utflykt, Kokpunkten i Västerås. Det är Sveriges största äventyrsbad.

Campar i Flottsbro

I år besökte 23 ungdomar friluftsanläggningen Flottsbro. På schemat stod bland annat åkturer med Flottsbros downhill cars och grillning, men också fysisk träning för att få in hälsoperspektivet.

– Jag försöker att jobba in hälsoaktiviteter i våra utflykter eftersom kommunen även jobbar med olika hälsofrämjande projekt, förklarar Taner Öcal, som driver projektets hälsofrågor.

– Vi promenerade genom skogen hit till Flottsbro och har köpt med oss kvarg och egen mat som vi ska laga. Det är viktigt att kunna göra mat själv.

Publicerad:

Senast uppdaterad: