Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Invigning av konstverken

Vårby
Rymdvarelser, mammutar och ett troll. På lördag invigs de nya konstverken vid Bäckgårdsbroarna i Vårby.

Målning i tunnel med en man som tar på målningen

Det är Vårby-konstnären Anders Celin som skapat målningarna på initiativ av Huge och Victoriahem. Temat är från forntid till framtid, inspirerat av minnen och framtidsdrömmar som hyresgäster har berättat och ritat för Anders under vårens konstträffar vid broarna.

– Det har varit jätteroligt och jag fick massor med bra inspiration. Konstverket som gestaltar framtiden blev en bild jag från början inte alls tänkte, säger Anders Celin.

Invigs på lördag

Konstprojektet är ett gemensamt initiativ från Huge och Victoriahem – som en av flera aktiviteter för att öka trivseln och tryggheten i Vårby Gård.

På lördag den 26 augusti mellan klockan 12-14 är invigningen vid bron på Bäckgårdsvägen 11-12 och då bjuds besökarna på fika, korvgrillning och tipspromenad. Medarbetare från Huge kommer vara på plats tillsammans med Victoriahem och konstnären.

– Och så klart kommer det finnas möjlighet att se alla konstverk! De blev så fina! Det här är en av många aktiviteter som görs i Vårby för att öka trivseln och tryggheten i området, säger Jessica Nenzén, områdesutvecklare på Huge.

Senast uppdaterad: