Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Poesipromenaden – sällskap i mörkret

Skogås
Kraftfulla ord lyser upp på färgstarka skyltar i höstmörkret. Igår invigdes poesipromenaden. Trots lätt duggregn fylldes torget av människor och en gemenskap spred sig över Skogås.
– Det känns fint att se de faktiska skyltarna på plats. Jag känner mig stolt över att vi på Huge ger plats för ungdomarnas röster, det är viktigt, säger Eva-Lena Nilsson, områdesutvecklare på Huge.

Poesipromenad i Skogås invigs.Ett av syftena med poesipromenaden är att ge ungdomar möjlighet att vara delaktiga och göra avtryck i det offentliga rummet. Förhoppningen är att poesipromenaden ska få förbipasserande att stanna upp och reflektera.

– Det är häftigt att se stoltheten när ungdomarna ser sin skylt, att de får ta plats i det offentliga rummet och att vi får ta del av den ungdomliga energin, säger Erik Olsson, ljuskonstnär på Olsson och Linder, som varit med och tagit fram ljusskyltarna tillsammans med ungdomarna.

Invigning av poesipromenad i Skogås.

Under invigningen bjöds det på pizza och Huges vd, Karin Strömberg Ekström höll tal om trygghetsarbetet och hur viktigt det är att få uttrycka sina åsikter i en tid som kan upplevas mörk. Förhoppning är att skyltarna ska skapa trygghet, trivsel och vara ett ljus i mörkret.

– Poesipromenaden är fin både på långt och nära håll. På håll, när det är svårt att läsa skyltarna, lyser de i olika färger och på nära håll är det häftigt att ta del av alla fina texter, säger Erik Olsson, Ljuskonstnär på Olsson och Linder.

Huges områdesutvecklare Eva-Lena Nilsson och Ljuskonstnären Erik Olsson var på plats. 

 

Många av de ungdomar som har skrivit texterna på skyltarna var på plats. Serra var en av dem.

– Jag brukar skriva poesi och texter. Det känns coolt att se sin skylt på plats, säger hon.

 

Om poesipromenaden

Poesipromenaden i Skogås är Huges bidrag till Huddinge kommuns demokratidagar. Under ledning av ljuskonstnären Erik Olsson och två poeter har ungdomar skrivit korta texter under en workshop.

Skyltarna kommer sitta uppe till slutet av mars 2024

Senast uppdaterad: