Hoppa till innehållet

Lekplatsen vid Trångsundsvägen öppen för lek igen

Trångsund
Lekplatsen vid Trångsundsvägen har rustats upp och är nu öppen för leksugna barn igen. Lekparken har blivit större, fått nya lekredskap och bättre belysning är på gång.

Lekparken som ligger vid rondellen mellan Trångsundsvägen och Hammartorpsvägen har varit avstängd sen i juni för upprustningen. I fredags slutbesiktades den och kunde öppnas. Lekparken har blivit större, fått en del nya lekredskap men en del av den gamla lekutrustningen har renoverats.

- Det känns bra att vi kunnat återanvända lekutrustning som ett sätt för Huge att bygga och renovera mer cirkulärt. Lekutrustningen som fungerade har med hjälp av ny färg blivit minst lika fin som den de nya lekredskapen, säger projektledaren Disa Roxner.

Önskemål från förskola uppfylldes

När vi berättade om upprustningen på Huges instagram-konto fick vi en kommentar från en förskola. De önskade att lekparken skulle inhägnas eftersom den ligger nära vägen. Ett önskemål som projektet hade möjlighet att tillgodose. I dagarna sätts staket upp runt lekplatsen, sen kan barnen leka ännu tryggare.

Ny belysning på gång

Kvar att göra vid lekparken nu är bara ännu bättre belysning. Att det inte blev klart samtidigt som resten av lekplatsen beror på förseningar i leveranser. Ny belysning kommer göra lekparken lekvänlig även under höstens och vinterns mörka timmar. Men den kommer också bidra till en ljusare mer trygg miljö för alla som passerar.

Publicerad:

Senast uppdaterad: