Hoppa till innehållet

Vårby gård 50 år firades i dagarna tre

Vårby
Solen skiner från en klarblå himmel på barn som fikar, äter pizza, målar krukor och blåser såpbubblor. De är alla här tillsammans med sina familjer och andra boende i Vårby gård för att fira 50 år tillsammans med Huge.

Pojke blåser såpbubblor

Antonio Mebrahtom gillar att blåsa såpbubblorna som han fick av Huge.

– Det är härligt att få komma ut och vara med och fira, vi får träffa våra hyresgäster och det är jättekul. Alla som kommer hit har varit så positiva och glada, säger Sandra Gojani, förvaltare på Huge.

Två äldre damer i Vårby gård

Kristina Broman och Berit Strömberg har båda bott i Vårby gård i nästan 50 år. ”Det är väldigt vackert här och det har utvecklats mycket under åren” berättar Kristina.

1972 flyttade Huges första hyresgäster in i Vårby gård och sedan dess har området utvecklats med både fler bostäder, parker, kollektivtrafik och affärer. Kristina Broman har bott i Vårby gård sedan 1973 och det märks, hon hejar på var och varannan person som går förbi.

– Det har hänt mycket sedan jag flyttade hit. Det har blivit mer grönområden och fler hus. Sedan har min hyra ändrats en hel del också! 1973 betalde jag 712 kronor i månaden, jag har till och med kvar hyreskontraktet, säger Kristina och skrattar.

Såpbubblorna roligast

För att fira Vårby gård 50 år anordnar Huge tillsammans med Huddinge kommun, Balder och Victoriahem en tredagarsfestival med massor av aktiviteter. Huge bjuder på fika och pizza. Det finns aktiviteter för stora och små. Barnen kan rita med asfaltskritor och smycka Svanholmsgången, måla krukor och plantera ett solrosfrö eller fylla Bäckgårdsvägens egna insektshotell.

Liten flicka sitter i traktor.

”Det är jättekul att vara här. Det roligaste är att blåsa såpbubblor med min syster" säger Luilyana Alam.

– Det är jättekul att vara här. Det roligaste är att blåsa såpbubblor med min syster, säger Luilyana Alam.

Lika mycket som Vårby gård utvecklats de senaste 50 åren vill Huge fortsätta att driva förändring i området, till förmån för hyresgästerna. Det ligger också i linje med Huges hållbarhetsarbete i stort.

– Det känns fantastiskt att vi är här och firar 50 år idag, jag känner en stolthet. Vi planerar att fortsätta utvecklingen av Vårby gård med mer grönområden och belysning, vi vill skapa en trygghet för dem som bor här, säger Tommy Ålund, distriktschef på Huge.

Kristina Broman älskar Vårby gård och har inte tvekat en sekund om att bo kvar i snart 50 år.

– Jag trivs jättebra här, Vårby gård har allt jag behöver. Fina promenadstråk, nära till tunnelbanan, ett stenkast från Kungens kurva shoppingcenter och sen får vi ju inte glömma stranden som ligger precis här nere, den är helt underbar, där bor vi på somrarna, säger Kristina Broman.

Publicerad:

Senast uppdaterad: