Du loggar in med ditt personnummer/organisationsnummer och ditt lösenord. 

Invigning av gångtunneln i Skogås centrum

Skogås
Med ett konstnärligt motiv har vi renoverat väggen ner mot gångtunneln mellan Skogås centrum och pendeltågsstationen. Skogåsborna har fått vara med och bidra med sina tankar, bilder och känslor som sedan bränts in på klinkerplattorna.

Gångtunnel renoveras i Skogås
Tunneln har av många upplevts som mörk och otrygg och därför har vi valt ljusa färger och bra tak- och spotbelysning för att lysa upp gångstråket. Väggen ska få ett hexagonformat mönster i keramik, totalt är det 1300 plattor som ska upp på väggen i tunneln.

–De hexagonformade klinkerplattorna har fyllts med de bilder och texter som produceras av de som bor eller rör dig i Skogås. I den nedre delen av stråket har vi monterat ett antal speglar, allt för att öka känslan av trygghet när man går igenom tunneln, förklarar Hayder Hatem, arkitekt på Huge.

Göra till din egen
Projektet med den nya gångtunneln är ett samarbete mellan Huge och konstnären Eva Larsson. Det är Eva som sett till att de personliga spåren som lämnats in bränts på kakelplattorna.
 – Människor har i alla tider velat sätta spår på platser som varit viktiga för dem. I allt från tidiga grottmålningar till nutida gatukonst i staden kan vi se detta. Att sätta dessa spår är ett sätt att göra platsen till sin egen, säger konstnären Eva Larsson.
– Detta projekt stödjer Huges arbete med social hållbarhet, säger Hayder Hatem avslutningsvis.

Under april och maj pågick renovering av tunneln.

Invigning

Onsdagen den 12 juni mellan klockan 11.30-13.00 invigs tunneln. Alla är välkomna!