Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Grusupptagning

Varje vår tar vi upp sanden i våra bostadsområden och centrum efter vinterns halkbekämpning. När vi startar sandupptagningen beror på vädret.


Arbetet med grusupptagningen/sandsopningen efter vinterns halkbekämpning är väderberoende. Finns det risk att snö och halka kan komma så utförs ingen sandsopning.

När sandsopar vi?

Våra områden sandsopas under april. Sandsopningen sker mellan klockan 07.30 – 16.30 på vardagar. Grusupptagningen sker i två steg – först grovsandupptagning och därefter sker finsopning.

Så här prioriterar vi

Det finns en planering för alla våra bostadsområden. Varje område tar cirka en månad att sopa beroende på sandmängd. Vi sandsopar först gång- och cykelvägar i våra centrumområden, sedan tar vi våra bostadsområden. Parallellt sandsopas torg, trappor och parkeringar.

Linda-Marie Holmström

Linda-Marie Holmström

Trädgårdschef

– Vi är lika ivriga som våra hyresgäster att få bort gruset från våra bostadsområden, men mars är en lurig månad och vi vill inte ta bort gruset för tidigt för att sedan behöva lägga ut nytt om vintern skulle komma tillbaka. Det blir dubbeljobb. I slutet av mars, om det är mildare väder, brukar vi börja med grusupptagningen.

Senast uppdaterad: