Segeltorp

Segeltorp ligger i Huddinges nordvästra hörn, öster om Skärholmen och intill E20. Här finns mest villor och radhus, men området växer bland annat med flerbostadshus. Huge har inga bostäder i området, däremot finns samhällsfastigheter som förskolor och grundskolor.

I Segeltorps Centrum kan du bland annat gå på restaurang, låna böcker, gymma, fika, gå till frisören och träffa doktorn. Ett stenkast bort ligger handelsträdgården Zetas, med
omtalat sortiment och ett café som serverar afternoon tea. Även Kungens Kurva ligger i Segeltorp. Det är ett av Europas största handelsområden, med bland annat IKEA, Heron City och flera stormarknader.

Kul fritid

Du som bor i Segeltorp har en hel del fritidsaktiviteter att välja bland. Här finns ett populärt ridhus, ishall, Segeltorps IP, elljusspår, bågskyttebana, lekparker och vandringsleder. Som medlem i Segeltorps IF kan du spela fotboll, innebandy, ishockey och den lite ovanligare issporten ringette. Och om du vill bowla, eller gå på bio, så är Kungens Kurva platsen för dig.

Kommunikationer

Närmaste pendeltågsstationen ligger i Stuvsta och från Fruängen går tunnelbanans röda linje. Turen in till Stockholm tar ungefär 20 minuter. Det är också nära till bland annat Skärholmen Centrum, Karolinska sjukhuset, Flemingsberg och Södertörns högskola.