Du loggar in med ditt personnummer/organisationsnummer och ditt lösenord. 

Kvarteret i Grantorp tar form

Om fyra år kommer det helt nya bostadskvarteret i Grantorp stå klart längs med Hälsovägen i Flemingsberg. Det blir ett modernt bostadsområde med fyra kvarter uppförda av Huge och tre andra fastighetsbolag.

Planerad byggtid är 2019–2022. Huge kommer att bygga totalt 120 hyresrätter, 80 studentbostäder, fem butikslokaler och en förskola med åtta avdelningar.

Det helt nya bostadskvarteret i Grantorp, på Hälsovägen i Flemingsberg, ska blir ett modernt bostadsområde med fyra kvarter uppförda av Huge och tre andra fastighetsbolag.

Planerad byggstart 2019

Under 2017 har projektet bland annat fått detaljplanen godkänd och under 2018 gjordes detaljprojekteringen. Planerad byggstart är sommaren 2019 och arbetet kommer att pågå i fyra år.

Planerad inflyttning 2022

Lägenheterna förmedlas via Stockholms bostadsförmedling och planerad första inflyttning är under 2022.

Flemingsberg

Flemingsberg är ett expansivt område i kommunens sydvästra del, med närmare 17 000 invånare. Dessutom kommer dagligen tiotusentals personer hit för att arbeta och studera. Här finns nämligen bland annat Södertörns högskola, Karolinska Institutet (KI-Syd), Kungliga Tekniska Högskolan (KTH Syd), Stockholms Musikpedagogiska Institut och Novum, ett biotekniskt forskningscentrum och Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, som är kommunens största arbetsgivare.