Du loggar in med ditt personnummer/organisationsnummer och ditt lösenord. 

Prinsen 3 - Nyproduktion av 62 lägenheter för unga

Centralt i Trångsund byggs 62 lägenheter avsedda för unga. Huset kommer att ha nio våningar och byggs på kullen ovanför Trångsunds centrum, vid Korpstigen.

Det nio våningar höga punkthuset uppförs på kullen ovanför Trångsunds centrum, vid Korpstigen. På varje våningsplan kommer det att finnas två ettor, tre tvåor och två treor. Totalt 62 lägenheter på 34-72 kvadratmeter med öppen planlösning och balkong.

Miljöklassas

Nu har vi fått vår miljöbyggnadsansökan för byggprojektet Prinsen 3 godkänd och byggnaden är preliminärt certifierad till silvernivå.
– Det är en tydlig markering att vi som fastighetsägare är engagerade i miljöfrågor och tänker på dem som ska vistas i byggnaden. Här krävs det mer av byggnaden än att bara följa lagkrav – bland annat måste solskyddet, ljudmiljön och ventilationen vara mycket bättre förklarar Ellinor Dässman  miljöstrateg på Huge.

Söks via Stockholms Bostadsförmedling

Byggstart för projektet var maj 2018 och beräknas vara avslutat våren 2020. Lägenheterna kommer att förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling under hösten 2019. Lägenheterna kommer hyras ut till personer under 35 år.

Se filmer på byggnationen av Prinsen

Bygget utvändigt november 2018

Bygget invändigt januari 2019


Fakta

Adress: Korpstigen, Trångsund
Antal lägenheter:  62
Antal våningar: 9
Inflyttning: Våren 2020
Förmedlas: Via Stockholms Bostadsförmedling under hösten 2019


Läs också

Första spadtaget  för Huges lägenheter för unga i Trångsund

Trångsund

Trångsund ligger i Huddinge kommuns nordöstra del och har omkring 10 000 invånare. Här finns många friliggande villor men också radhus och lägenheter. Huge äger bland annat bostadsfastigheter men även stora delar av Trångsunds Centrum ägs av Huge. Det är ett litet utomhuscentrum med affärer, restauranger, apotek, bibliotek och vårdcentral.