Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Huge ny partner i Flemingsberg Science

2024-07-02
Huge Bostäder ansluter nu som en associerad och engagerad partner i stiftelsen Flemingsberg Science. Stiftelsen arbetar för att Flemingsberg 2050 ska vara ett av Sveriges mest betydelsefulla centrum för utbildning, forskning och kreativitet.

– Med nyproduktion, stambyten och centrumförnyelse gör vi samlat mycket stora investeringar i Flemingsberg de kommande åren. Som partner får vi tillgång till en bredare krets av intressenter vilket ger oss en större möjlighet att påverka utvecklingen av framtidens Flemingsberg, säger Huges vd Karin Strömberg Ekström.

Stiftelsen Flemingsberg Science är en neutral aktör i den regionala utvecklingen av södra Stockholm med uppdrag är att främja och gå i bräschen för utvecklingen av kunskapsintensiv verksamhet i Flemingsberg.

Stiftelsen vill nu öka etableringstakten och innovationsförmågan i Flemingsberg. Man har tre strategiska mål:

  • Flemingsberg ska vara förstahandsvalet för etableringar i södra Stockholm
  • Flemingsberg ska erbjuda en internationellt konkurrenskraftig innovationsmiljö
  • Flemingsberg ska utvecklas till en testbädd för urbana samhällsutmaningar

Fakta – Huges pågående satsningar i Flemingsberg

  • Stambyten och renoveringar av 1 218 lägenheter och 40 lokaler på Terapivägen och Diagnosvägen.
  • Nyproduktion (se bild ovan) av 129 hyresrätter, 81 studentbostäder, fem lokaler och en förskola med åtta avdelningar på Hälsovägen.
  • Förnyelse och upprustning av Flemingsberg centrum med 1,7 miljoner årliga besökare

Senast uppdaterad: