Du som tidigare varit hyresgäst hos Huge Fastigheter i en kommunal lokal ska från och med den 9 oktober felanmäla via Mina sidor på www.husf.se

Förnya och renovera

Vill du renovera ditt boende, sätta in en säkerhetsdörr eller nytt golv? Då finns flera valmöjligheter. Hos kundtjänst på Sjödalstorget 7 i Huddinge centrum kan du titta närmare på alternativen. Där har vi monterat ett Modexakök som visar färgvalen på luckor, handtag och bänkskivor.

Här hittar du också vårt utbud av tapeter och golv.

renovera.jpg

Detta kan du välja när din lägenhet ska renoveras:

  • Standardval
  • Tillval

Standardval

Välj mellan 8 linoleumgolv och tapeter från 2 olika tapetböcker. Vid beställning av Modexakök finns 7 st olika färgval och luckval.

Tillval 

Välj säkerhetsdörr, parkettgolv i vardagsrum och sovrum, hällspis (kan endast väljas om din nuvarande spis är utdömd och ska bytas ut) samt Modexakök med nya luckor, handtag och bänkskiva. Tillval betalas som en löpande kostnad och läggs på grundhyran.

Kostnad

Kostnaden för dina val varierar beroende på vad du har för underhållstyp och vad du väljer att göra. Underhållstypen avgör alltså vilka förbättringar som ingår i hyran och vilka du måste stå för själv. På ditt hyreskontrakt kan du se vilken av våra tre olika underhållstyper din lägenhet är:

  • VLU – Valfritt lägenhetsunderhåll
  • FU – Företagsstyrt lägenhetsunderhåll
  • HL - Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll

Renoveringskostnad  för dig som har VLU

Standard-, Plus- och Tillval kostar extra. Varje förändring av inre ytskikt, som tapeter, golv, väggar och tak kostar och betalas av månadsvis under ett visst antal år. Tapeter och målning betalas av under 10 år och golv betalas av under 12 år, till exempel.

Renoveringskostnad för dig som har FU eller  HLU

Standardval ingår. Tillval kostar extra. Renovering ingår i hyran med ett visst tidsintervall. När du kontaktar oss gör vi en besiktning av lägenheten och bedömer behovet av renovering. I bedömningen väger vi in när den senaste renoveringen gjordes.

Vill du göra om trots att lägenheten nyligen renoverats?

Låt oss säga att du vill ha nytt golv. Då kan du ”köpa loss” det golv som ligger idag. Det betyder att vi räknar ihop kostnaden för golvet fram till den planerade renoveringen. Summan faktureras som en engångskostnad.