Hoppa till innehållet

Förnya och renovera

Vill du renovera ditt boende, sätta in en säkerhetsdörr eller nytt golv? Då finns flera valmöjligheter. På alla våra områdeskontor kan du titta närmare på alternativen. Välkommen in!

renovera.jpg

När din lägenhet ska renoveras kan du välja att göra det med våra standardval eller med tillval.

Standardval

Välj mellan 9 linoleumgolv och tapeter från 2 olika tapetböcker

Vårt utbud av golv

Här hittar du de 9 olika linoleumgolv som finns att välja på när din lägenhet ska renoveras.

Se våra olika golv här

Vårt utbud av tapeter

Här finns de tapeter du kan välja på när din lägenhet ska tapetseras om.

Se våra tapeter här

Välj kök

Vid beställning av Modexakök finns 8  olika färgval. Här kan du enkelt testa dig fram vilken färg på luckor, luckmodell, handtag och bänkskiva du vill ha i just ditt kök. Det tar cirka 6-8 veckor från beställning till att ditt kök börjar monteras.

Tillval 

Välj säkerhetsdörr, parkettgolv i vardagsrum och sovrum, hällspis (kan endast väljas om din nuvarande spis är utdömd och ska bytas ut) samt Modexakök med nya luckor, handtag och bänkskiva. Tillval betalas som en löpande kostnad och läggs på grundhyran.

Kostnad

Kostnaden för dina val varierar beroende på vad du har för underhållstyp och vad du väljer att göra. Underhållstypen avgör alltså vilka förbättringar som ingår i hyran och vilka du måste stå för själv. På ditt hyreskontrakt kan du se vilken av våra tre olika underhållstyper din lägenhet är:

  • VU – Valfritt underhåll
  • FU – Företagsstyrt underhåll
  • HL - Underhåll enligt hyreslagen

Renoveringskostnad  för dig som har VU

Standard-, Plus- och Tillval kostar extra. Varje förändring av inre ytskikt, som tapeter, golv, väggar och tak kostar och betalas av månadsvis under ett visst antal år. Tapeter och målning betalas av under 10 år och golv betalas av under 12 år, till exempel.

Renoveringskostnad för dig som har FU eller HL

Standardval ingår. Tillval kostar extra. Renovering ingår i hyran med ett visst tidsintervall. När du kontaktar oss gör vi en besiktning av lägenheten och bedömer behovet av renovering. I bedömningen väger vi in när den senaste renoveringen gjordes.

Vill du göra om trots att lägenheten nyligen renoverats?

Låt oss säga att du vill ha nytt golv. Då kan du ”köpa loss” det golv som ligger idag. Det betyder att vi räknar ihop kostnaden för golvet fram till den planerade renoveringen. Summan faktureras som en engångskostnad.

Åtgärder som debiteras

I din hyra ingår skötsel och underhåll av bostaden och fastigheten. Allt ingår dock inte och om du har orsakat skador i bostaden eller på fastigheten kan du bli ersättningsskyldig. Här finner du en prislista, enligt Sveriges Allmännytta 2020, på några av de vanliga fel som du får betala separat i samband med att vi åtgärdar felet.

Ta del av prislistan här

Publicerad:

Senast uppdaterad: