Du som tidigare varit hyresgäst hos Huge Fastigheter i en kommunal lokal ska från och med den 9 oktober felanmäla via Mina sidor på www.husf.se

Förnya och renovera

Vill du renovera ditt boende, sätta in en säkerhetsdörr eller byta bänkskiva? Då finns flera valmöjligheter. Hos kundtjänst på Sjödalstorget 7 i Huddinge centrum kan du titta närmare på alternativen. Där har vi bland annat monterat ett Modexakök och visar luckor, handtag och arbetsbänkar. Hos kundtjänst hittar du också vårt utbud av tapeter, golv och väggfärger.

renovera.jpg

Detta kan du välja när din lägenhet ska renoveras:

  • Standardval
  • Plusval
  • Tillval

Standardval

Välj mellan 18 linoleumgolv, tapeter från 3 olika tapetböcker, 18 färger för målning/tapetsering av väggar samt 6 olika färger för lackering av köksluckor.

Plusval 

Här finns 7 olika linoleumgolv att välja mellan. Du kan också välja stänkskydd, grytlådor och målning av köksstommarna. Det plusval du gör betalar du som en engångskostnad.

Tillval 

Välj säkerhetsdörr, parkettgolv i vardagsrum och sovrum, hällspis (kan endast väljas om din nuvarande spis är utdömd och ska bytas ut) samt Modexakök med nya luckor, handtag och bänkskiva. Tillval betalas som en löpande kostnad och läggs på grundhyran.

Kostnad

Kostnaden för dina val varierar beroende på vad du har för underhållstyp och vad du väljer att göra. Underhållstypen avgör alltså vilka förbättringar som ingår i hyran och vilka du måste stå för själv. På ditt hyreskontrakt kan du se vilken av våra tre olika underhållstyper din lägenhet är:

  • VLU – Valfritt lägenhetsunderhåll
  • FU – Företagsstyrt lägenhetsunderhåll
  • HLU- Hyresgäststyrt underhåll

Renoveringskostnad  för dig som har VLU

Standard-, Plus- och Tillval kostar extra. Renovering av inre ytskikt, som tapeter, golv, väggar och tak ingår inte. Varje förändring kostar och betalas av månadsvis under ett visst antal år. Tapeter och målning betalas av under 10 år och golv betalas av under 12 år, till exempel. 

Renoveringskostnad för dig som har FU eller  HLU

Standardval ingår. Plus- och Tillval kostar extra. Renovering ingår i hyran med ett visst intervall. När du kontaktar oss gör vi en besiktning av lägenheten och bedömer behovet av renovering. I bedömningen väger vi in när den senaste renoveringen gjordes.

Vill du göra om trots att lägenheten nyligen renoverats?

Låt oss säga att du vill ha nytt golv. Då kan du ”köpa loss” det golv som ligger idag. Det betyder att vi räknar ihop kostnaden för golvet fram till den planerade renoveringen. Summan faktureras som en engångskostnad.