Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Här byggs för framtiden

Huddinge är i förändring och målet är ambitiöst: att vara den kommun som driver utvecklingen i södra Stockholm. Huge spelar en viktig roll i den här expansiva fasen i kommunens utveckling.

Nyproduktionsprojektet Prinsen i Trångsund.

Huddinge hade drygt 112 000 invånare i slutet av 2019, vilket placerar kommunen på 14:e plats bland landets 290 kommuner, och på 2:a plats i länet efter Stockholms stad. Kommunen växer och målet är att Huddinge ska vara ett naturligt val att såväl bo som besöka och verka i.

Utveckling av Flemingsberg

– Det ska finnas goda möjligheter att bo och arbeta i både södra och norra Stockholm. Genom att Huddinge växer tar vi vårt ansvar och driver på för en bättre balans i hela Stockholmsregionen så att vi kan bryta de pendlingsströmmar som i dag framför allt går från söder till norr, säger Camilla Broo, kommundirektör.

Ambitionen är att Huddinge kommun ska bli en av de mest populära kommunerna i länet. För att det ska bli möjligt pågår just nu en rad stora och viktiga projekt. Den största satsningen är utvecklingen av Flemingsberg där det ska skapas en levande stadskärna med bostäder, kontor, butiker och restauranger.

20 000 lägenheter

Totalt planeras cirka 20 000 nya bostäder i Huddinge kommun till 2030. Kraftigast tillväxt sker, förutom i Flemingsberg, i Kungens kurva och centrala Huddinge. Det som i dag är Skandinaviens största handelsplats, Kungens kurva, ska förvandlas till en levande stad med nya bostäder, skolor och mer service. Dessutom pågår flera omfattande infrastrukturprojekt i kommunen, inte minst Spårväg syd som ska knyta ihop de södra delarna av regionen.

Men likt många andra kommuner finns en rad ekonomiska utmaningar framåt även i Huddinge. Lägre skatteintäkter och en lägre befolkningsökning jämfört med tidigare år är några av dem. Lösningen kan vara samarbete.

– För att klara de kommande årens utmaningar behöver hela kommunsektorn, inte bara Huddinge kommun, hitta nya vägar för att utföra sitt uppdrag på ett effektivare sätt. Då krävs förändrade arbetssätt, ny teknik och satsningar på förebyggande arbete som kan förhindra framtida kostnader, säger Camilla Broo.

Bra bostadsblandning

Huge spelar en viktig roll i den här expansiva fasen i kommunens utveckling.

– Huge bidrar till att vi kan nå en bra bostadsblandning i alla våra kommundelar. Vi vill ha små och stora bostäder, billigare och dyrare, så att det blir en mångfald av både utbud och människor. Det behöver vara en blandning av villor, bostadsrätter och hyresrätter. Det berikar området och bidrar till hållbar social utveckling i hela kommunen, säger Camilla Broo.

Nyproduktionsprojekt

210 nya lägenheter

210 nya lägenheter, Flemingsberg

Nyproduktion - Pågående

Vi kommer bygga 209 bostäder, butikslokaler och en förskola för 160 barn i ett helt nytt bostadskvarter på Hälsovägen i Flemingsberg.

210 nya lägenheter

125 hyreslägenheter centralt  i Trångsund

125 hyreslägenheter centralt i Trångsund, Trångsund

Nyproduktion - Pågående

Vi bygger 125 hyreslägenheter i kvarteret Bonden vid Trångsundsvägen - nära kommunikationer och natu...

125 hyreslägenheter centralt i Trångsund

Fler projekt

Senast uppdaterad: