Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Nu blommar det igen!

Blommorna är planterade och grillen står redo. Gräset är sått och gångarna krattade. Nu är parken i Vårby gård klar!

Parken i Vårby gård

Efter flera månaders arbeten med parken är den äntligen klar och hyresgästerna kan njuta av den hela sommaren. Över 5600 nya blommor och lökar har planterats för att skapa en trivsam och vacker park.

– Det känns extra roligt att parken är planerad och planterad av Huges egen trädgårdspersonal. De har gjort ett fantastiskt arbete! Varierande växter och blommor ger inte bara biologisk mångfald utan också en vacker blommande park under en lång säsong, säger Lars Rundqvist, projektledare anläggning/yttre skötsel.

Parken har också fått nya bänkar och ny grillplats. Träden i allén längs Svanholmsgången har ersatts av mindre körsbärsträd. En parkeringsficka har skapats för att enkelt kunna parkera när man hämtar och lämnar vid den närliggande förskolan, utan att åka in på gångvägen.

Parken i Vårby gård

Invigning och namngivning i höst

Parken har tidigare kallats för olika namn bland annat Vårbyparken och Kinaparken. Nu har Huge utlyst en tävling i Värden där alla hyresgäster får skicka in förslag på vad den upprustade parken ska heta. Kom med namnförslag på parken till varden@huge.se så har du chansen att vinna ett fint pris.

Parken återinvigs och får sitt namn under pompa och ståt torsdag 7 september. Då kommer också insektshotellet, som barnen hjälpte till att fylla under 50-årsfirandet av Vårby gård, att sättas upp. 

Plantering i Vårby gård

Senast uppdaterad: