Hoppa till innehållet

Flemingsberg

Flemingsberg är ett expansivt område i kommunens sydvästra del, med närmare 17 000 invånare. Dessutom kommer dagligen tiotusentals personer hit för att arbeta och studera. Här finns nämligen bland annat Södertörns högskola, Karolinska Institutet (KI-Syd), Kungliga Tekniska Högskolan (KTH Syd), Stockholms Musikpedagogiska Institut och Novum, ett biotekniskt forskningscentrum och Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, som är kommunens största arbetsgivare.

Flemingsbergs centrum

1 650 lägenheter

Flemingsberg har en stor andel flerbostadshus från 1960- och 70-talen, men här finns också en del villor och radhus. Huge har cirka 1 650 lägenheter i Flemingsberg. Och fler bostäder ska det bli! Dessutom äger vi Flemingsbergs Centrum.

Natur och fritid

Flottsbro är känd för sin alpina skidbacke och sommartid kan du bada i sjön och trampa dig runt någon av mountainbikebanorna. Gillar du att cykla passerar förresten Sverigeleden genom Flemingsberg. Och har du inte fått nog av sport finns ett sportcenter i närbelägna Visättra. Där kan du till exempel spela hockey, bandy, fotboll och tennis.

Kommunikationer

Det är lätt att ta sig till och från Flemingsberg. Vid Flemingsberg station stannar både pendel- och fjärrtåg och resan till centrala Stockholm tar cirka 18 minuter. Det finns även många busslinjer i området.

Våra lägenheter

Vi har cirka 1 650 lägenheter i Flemingsberg. De ligger bland annat på Diagnosvägen, Terapivägen och Röntgenvägen. På Hälsovägen har vi studentlägenheter. 

Se karta över var fastigheterna ligger