Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Nyrenoverat studentboende invigt

I förra veckan var det invigningsfest för vårt nyrenoverade studenthus på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg.
– Det känns som rena drömmen att kunna flytta in till en nyrenoverad lägenhet och få förstahandskontrakt. Ett helt nytt och fräscht badrum och kök är väldigt schysst, säger Ahmad Zia Guhari som bor i huset.

Invigningsfest på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg, blommor i förgrunden framför mingel vid pizzatruck.

Vid invigningen minglade studenter från huset med Huge-medarbetare, lokalhyresgäster och hantverkare som arbetat med renoveringen. Före- och efterbilderna på kök, badrum, korridorer och trapphus gav upphov till många kommentarer.

– Wow, vilken skillnad! Som natt och dag. Vad fint det blev med himmelstaket i trapphuset. Oj, titta här hur badrummen såg ut före renoveringen. Och korridorerna, vilka murriga färger det var … Så mycket fräschare nu, lyder några av kommentarerna från besökarna vid invigningen.

Omfattande renovering har gett resultat

Och visst har det blivit fint. Renoveringen har pågått i ett och ett halvt år och då har husets studentlägenheter fått nya kök, badrum, fönster och dörrar, samtidigt som alla ledningar för el, vatten och avlopp har bytts ut. Dessutom har taket renoverats, ventilationen förbättrats och även trapphus, entréer och andra gemensamma ytor har fräschats upp.

Ahmad Zia Guhari instämmer i att hela huset fått ett lyft efter renoveringen.

– Det är mycket bättre belysning och valet av ljusa färger är avgörande med tanke på att Sverige är ganska mörkt under längre perioder, säger han.

Uppskattat folkliv och service

Han berättar också att han ser många fördelar med att bo i ett studenthus och att han uppskattar Flemingsberg för det myllrande folklivet och närheten till all service.

– Det känns jätteroligt att så många är nöjda med resultatet efter renoveringen, både studenterna som bor i huset, kollegorna från Huge och andra besökare, säger projektledare Hanna Stegrud.

Bilder före & efter renovering

Kök före renovering på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg.Kök före renovering

Kök efter renovering på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg.Kök efter renovering

Badrum före renovering på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg.Badrum före renovering

Badrum efter renovering på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg.Badrum efter renovering

Korridor före renovering på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg.Korridor före renovering

Korridor efter renovering på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg.Korridor efter renovering

Trapphus före renovering på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg.Trapphus före renovering

Trapphus efter renovering på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg.Trapphus efter renovering

Senast uppdaterad: