Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Balkong och uteplats

Det är härligt med balkong eller uteplats, framförallt under den varmare delen av året. Ännu trevligare blir det om du och dina grannar visar varandra hänsyn.

 Tips till dig som har balkong:

  • Vänd blomlådorna inåt så att de inte riskerar att ramla ner på någon. Då ser du också mer av blomsterprakten och växterna blir lättare att sköta. Vattna försiktigt så att det inte rinner ner vatten på balkongen nedanför.
  • Balkongen är en härlig plats att umgås på under sena sommarkvällar. Men tänk på att hålla samtalstonen nere, så att du inte stör dem som vill sova.
  • Det är inte tillåtet att piska mattor på balkongen, eftersom dammet och smutsen lätt blåser över till omkringliggande balkonger. 
  • Många är känsliga för cigarettrök och därför är det bra om du visar dina grannar hänsyn genom att inte röka på balkongen. Kasta inte fimpar från balkongen.
  • Det är brandfarligt att grilla på balkongen. Dessutom kan röken störa grannarna. Det är därför inte tillåtet att grilla på balkongen. Detta gäller alla olika typer av grillar – kol-, gasol- och elgrill.
  • På grund av brandrisk är det viktigt att balkongen eller uteplatsen inte används som en förvaringsplats. Försök att stuva in sakerna i ditt förråd istället, så får du mer plats att njuta på. 

Uteplats

Bor du på nedre botten med uteplats? Då har du själv ansvar för att rensa ogräs och sopa bort löv och smuts. Du får inte grilla på din uteplats.

Inglasning av balkong

Inglasning av balkong kräver bygglov och görs enbart i samband med upprustningar. Då räknas det som ett tillval som du betalar för med ett tillägg på hyran. Du får inte själv glasa in din balkong.

Senast uppdaterad: