Hoppa till innehållet

Råttor

Det finns mycket råttor i Stockholm och Huddinge är dessvärre inget undantag. De lever under hus och i avloppssystem. Den goda tillgången på skräp och sopor gör att råttorna trivs och förökar sig.

Så håller du råttorna borta:

  • Ta hand om dina sopor. Råttor äter det mesta därför bör du tänka extra mycket på att slänga ditt skräp efter dig och inte låta mat ligga framme. Är papperskorgen i parken eller på gården full? Ta med dig skräpet därifrån.

  • Mata inte fåglar från fönster eller balkong. Fågelfrön och fallfrukt på marken är exempel på sådant som lockar till sig gnagare.

  • Råttor rör sig även i avloppssystem. Fyll på vattenlåset i din golvbrunn för att förhindra att råttorna känner ett luftdrag som gör att de kryper upp i avloppet och på så sätt tar sig in i lägenheten. Risken är som störst när man åker på semester och vattenlåset torkar ut.

Om du drabbats

Om du misstänker eller vet att du drabbats av skadedjur – ring vår samarbetsparter

Anticimex 075-245 10 00

Skadesaneringen är kostnadsfri för dig som hyresgäst hos, så tveka inte att anmäla om du misstänker att det finns skadedjur i ditt hem.

Andra sorters skadedjur

Så skyddar du dig från vägglöss

Vägglöss är blodsugande. Dagtid lever de i springor i sängbottnar eller möbler. I skymningen kommer de fram och uppsöker en lämplig värd, ofta en sovande människa, som de kan suga blod av. Här får du råd och tips vad du ska titta på om du misstänker att du drabbats av vägglöss.

Läs mer om vägglöss

Så skyddar du dig från getingar

Getingarnas närhet kan vara störande och när de visar sig i stort antal blir de svåra att skydda sig från. Att hålla getingarna borta kan ibland kännas omöjligt men här har vi samlat några tips:

Läs mer om getingar

Så skyddar du dig från kackerlackor

Kackerlackan är en av de äldsta insekterna och dessutom världens äldsta skadedjur. Den har funnits i runt 300 miljoner år. Kackerlackor är allätare och förstör matvaror genom att äta av dem.

Läs mer om kackerlackor

Så skyddar du dig mot silverfiskar

Silverfisken hittar sin föda i de avlagringar som bildas under avloppsventiler och galler,  men kan följa med varor och produkter som vi tar in i våra hem.

Läs mer om silverfiskar

Publicerad:

Senast uppdaterad: