Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Rättvist byggande

Som hyresgäst hos Huge ska du vara trygg med att det är seriösa byggföretag med schyssta arbetsvillkor som bygger våra lägenheter och lokaler. Därför är vi med i föreningen Rättvist byggande som organiserar ett flertal stora bostadsbolag i arbetet mot byggfusk och lagbrott inom byggbranschen.

Tre män klädda i gula västar med texten Rättvist byggande går mot en byggarbetsplats

Genom Rättvist byggande arbetar vi strukturerat för att motverka ekonomisk brottslighet, svartarbete och andra oegentligheter på våra byggarbetsplatser. Vårt mål är att branschen ska veta att det inte lönar sig att fuska.

Våra byggentreprenörer ska betala skatt och sociala avgifter – och ha goda arbetsvillkor med rimlig lön, arbetstid och semester. Alla som arbetar på våra byggarbetsplatser ska kunna visa ID06-kort, ID-handling och arbetstillstånd. 

Rättvist byggande innebär tuffare krav vid upphandling, kartläggning av hela kedjan av entreprenörer och oannonserade arbetsplatskontroller. I metoden ingår också utbildningar för exempelvis projektledare och ombyggnadskoordinatorer, genomarbetade avtal och tydlig kommunikation på byggarbetsplatsen.

Mer om Rättvist byggande

Satsningen på Rättvist byggande startades 2017 av allmännyttiga Stockholmshem. 2021 bildades den ideella föreningen Rättvist byggande och Huge gick med 2022. Föreningens metod har utvecklats i nära samarbete med Ekobrottsmyndigheten, Polisen, Skatteverket, Arbetsmiljöverket och branschorganisationerna Stockholms Byggmästareförening, Fairplay Bygg och ID06.

Anmäl fel och brister

Misstänker du oschyssta villkor vid ett bygge? Gör en anonym anmälan till Fair Play Bygg, som är en oberoende organisation som lämnar informationen vidare till ansvarig myndighet. Du anmäler enkelt och anonymt på fairplaybygg.se

Mer information

Vill du veta mer om Rättvist byggande är du välkommen att kontakta vår hållbarhetsstrateg Ellinor Dässman. Du kan också läsa mer på rattvistbyggande.se och kontakta föreningen Rättvist byggande via info@rattvistbyggande.se

Senast uppdaterad: