Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Poesipromenad

Tankar och åsikter kring livet, relationer och framtiden. Ungdomar i årskurs 7–9 har skrivit korta och kraftfulla texter som blivit ljusskyltar och skapar en så kallad poesipromenad i Skogås.

En del av Huddinge kommuns demokratidagar

Poesipromenaden i Skogås är Huges bidrag till Huddinge kommuns demokratidagar. Tanken med poesipromenaden är att ungdomar ska få vara med och skapa något i det offentliga rummet. Under ledning av ljuskonstnären Erik Olsson och två poeter har ungdomar skrivit korta texter under en workshop på ungdomsgården Torget. Dessa texter blev till ljusskyltar som nu sitter uppe i Skogås så att boende och förbipasserande ska få ta del av ungdomarnas tankar och åsikter.

Var?

I Skogås

Längd?

Promenaden är cirka 1 kilometer lång med start vid kyrkan

När?

Du går promenaden vilken tid du vill

Hur länge?

Ljusskyltarna sitter uppe fram till slutet av mars 2024

Ungdomars ord skapade poesipromenaden

Poesipromenaden är del av Huges trygghetsarbete.
– Poesipromenaden är fin både på långt och nära håll. På håll, när det är svårt att läsa skyltarna, lyser de i olika färger och på nära håll är det häftigt att ta del av alla fina texter, säger Erik Olsson, Ljuskonstnär på Olsson och Linder som varit med och skapat poesipromenaden på uppdrag av Huge.