Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Läs om projektet i Värden

I senaste numret av Värden (nr 1 2024) kan du läsa om projektet. Projektledarna Fredrik Moqvist och Disa Roxner berättar om statusen just nu och om vårt miljöfokus kring huset.

Kundtidningen Värden

Nu byggs nya lägenheter i Flemingsberg

Nu byggs ett centrumnära bostadsområde omgärdat av naturmark – med studentlägenheter, förskola och hyresrätter. 2025 kan de första hyresgästerna flytta in. 
– Vi är glada över att vara en del av Flemingsbergs utveckling, säger Disa Roxner, projektledare på Huge.
Text och foto: Lukas Lind

Centrum i Flemingsberg växer så det knakar. Det är nog få Flemingsbergsbor som inte lagt märke till bygget längs Hälso­vägen. Senaste åren har massiva bergspartier sprängts bort för att göra bygget möjligt. Huge tillsammans med NCC är en av de aktörer som bygger upp det nya området.

– Här kommer barnen på förskolan snart kunna leka i ett livfullt område som blir en naturlig förlängning av Flemingsbergs centrum, säger Fredrik Moquist, projektledare på Huge.

Trestavig parkett i vardagsrum, kaklade badrum med handdukstorkar, möjlighet till egen tvätt­maskin och moderna kök med gedigna material i skandinavisk stil. Huges ljusa och fräscha lägenheter byggs med hög standard och kommer att sträcka sig från ettor till rymliga femmor.

– Vi kommer att sätta in persienner i alla lägen­heter, vilket egentligen inte är ett nybyggnads­krav, för att hyresgästerna ska kunna skärma av sol och värme om de vill. Förutom studentlägenheterna kommer de flesta lägenheter att ha balkong, säger Disa Roxner, projektledare på Huge.

Huge satsar på förnybara energi­källor och taken på de tre fastigheterna kommer att ha en mix av solpaneler och gröna sedumtak.

– Solcellerna är tänkta att driva fastighetselen och belysningen i bland annat trapphus och fläktrum, medan hyresgästerna har möjlighet att skriva avtal med valfri elleverantör, säger Fredrik.

En tredjedel av alla parkerings­platser kommer att ha laddstolpar för elbilar och det kommer att finnas många cykelparkeringar. Huge förbereder också för en 5G-lösning för att ge hyresgästerna möjlighet till snabbare internet.

– Vi har valt att dra fiber till varje lägenhet, så internetkapaciteten blir mycket större, säger Fredrik.

Det nya området är en del av kommunens långsiktiga plan för Flemingsberg. Här finns redan universitets­sjukhus, världsledande forskning, sex lärosäten, Widerströmska gymnasiet och ett av  Sveriges största rättscentrum, och nu ska det bli en knytpunkt med Tvärtförbindelse Södertörn och Spårväg syd. Grantorp kopplas samman med andra sidan Hälso­vägen och det blir inte är så stora barriärer mellan områdena.

– Hälsovägen kommer bli en förlängning av centrum med liv i form av bostäder, torg, förskolor och lokaler vilket möjliggör för restauranger, butiker, caféer och kontor, säger Disa.

De hyresgäster som flyttar in i det nya området kommer att ha nära till tåg, fjärrtåg, bussar – samt till lokala stoltheter som Flottsbro, Visättra Sportcenter och naturliv.

Klicka här för att ladda ner artikeln i Värden nr 1 2024 som PDF

Senast uppdaterad: