Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

När parkeringsdäcket är på plats tar vi sommarlov

Vi närmar oss sommar och lugnare dagar vid bygget, men innan semestern kommer parkeringsdäcket att byggas. Helt tomt och tyst kommer det heller inte vara under sommaren­ – en del arbeten kommer att göras och det kommer vara personal på plats.

Under våren har vi gjort markarbeten på platsen där parkeringsdäcket ska byggas. En hel del berg upptäcktes och det har spräckts istället för sprängts, vilket har påverkat tidsplanen. Men innan semestern kommer parkeringsdäcket att byggas. Det kommer ta cirka två veckor att få hela strukturen på plats. Efter sommaren kommer fasaden göras iordning. Parkeringsdäcket planeras vara färdigt under hösten och kommer ha plats för knappt 100 bilar.

När parkeringsdäcket är klart börjar markarbetet på platsen där bostadshuset ska stå.

Eken vid Bonden 7

Den stora eken har också varit en fråga som vi haft särskilt mycket samarbete kring – hur vi ska skydda den på bästa sätt under byggtiden. Den är skyddad med eget staket och den vattnas för att må bra.

Vad gör Huge just nu i projektet?

– Huge har en nära dialog med entreprenören under byggtiden. Som projektledare kommer vi ut på byggarbets-platsen för att se hur arbetet går framåt och för att bättre förstå de utmaningar vi diskuterar under möten eller via mail och telefon. Vi har kontakt med Cobab dagligen under projektets gång om tex val av metod för särskilda arbetsmoment, miljöfrågor, arbetsmiljö och säkerhet för dem som arbetar på bygget och för de som vistas runt omkring arbetsplatsen. Som projektledare hanterar jag också myndighetsfrågor under projektets gång från till exempel Huddinge Kommun, Länsstyrelsen samt frågor från Trafikverket eftersom vi bygger väldigt nära spårområdet, berättar Disa Roxner, biträdande projektledare på Huge.

Nyhetsbrev inför sommaren

Nyhetsbrev om Bonden 7  

Senast uppdaterad: