Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Tillfällig sopsortering under byggtiden

Du som bor på Trångsundstorget 3-5 har tidigare fått information om tillfällig sopsortering under byggtiden av bostäderna bakom Trångsunds centrum. Nu vill vi informera dig om vart du kan sortera alla dina förpackningar.

Från den 22 januari ska restavfall och matavfall lämnas i kärlen vid den nya ytan utanför huset. I början fanns inte möjligheten att sortera ut förpackningar vilket ledde till att behållarna blev överfulla innan hämtning skedde. Det är nu åtgärdat genom att du kan lämna dina förpackningar i ett nytt miljörum som ligger på Trångsundsvägen 6. Här kan du sortera:

  • Plastförpackningar
  • Tidningar
  • Pappersförpackningar
  • Metallförpackningar
  • Glas
  • Grovsopor

För att komma in i miljörummet använder du samma tagg som du använder i ditt bostadshus. Huge har lagt in behörigheten på din tagg, så du behöver inte göra någonting.

Karta över miljörum

Under byggtiden kan gångvägen tillfälligt förläggas på andra sidan om Trångsundsvägen. Då finns det trafikskyltning på plats. Att gångvägen är förlagd på andra sidan just nu beror på arbete som Stockholm Vatten och Avlopp utför i gatan.

Hur länge ska sopsorteringen vara tillfällig?

Under hela tiden som bostäderna byggs kommer det befintliga miljöhuset inte att kunna nyttjas, vilket planeras ta ungefär 2 år. När det är dags att flytta tillbaka och återigen nyttja miljöhuset kan du se fram emot ett upprustat och fräschare miljöhus!

Senast uppdaterad: