Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Bonden 7 — 125 hyreslägenheter centralt i Trångsund

Vi bygger 125 hyreslägenheter i kvarteret Bonden vid Trångsundsvägen - nära kommunikationer och natur.

De 125 lägenheterna kommer vara fördelade i två huskroppar – ett punkthus och ett u-format hus. Det kommer vara alltifrån från 34 till 94 kvadratmeter fördelat på 15 ettor, 77 tvåor, 16 treor och 17 fyror.

Alla lägenheter kommer ha balkong eller fransk balkong. I fastigheten finns barnvagns- och cykelförråd för att du tryggt och säkert ska kunna låsa in det som får ditt liv att rulla lite lättare. Det finns också fräscha tvättstugor med torkmöjligheter för dig som väljer att inte ha egen tvättmaskin i lägenheten.

Det kommer finnas 219 cykelparkeringar. Vi bygger också parkeringsdäck i två plan och 22 carportsparkeringar. Totalt kommer det bli 148 parkeringsplatser när husen står färdiga. Det kommer finnas möjlighet till elbilsladdning nära fastigheten. 

– Vi kommer ha solpaneler på taket. Vår uppskattning är att de kommer täcka ungefär 60 procent av fastighetens el under ett år. Byggnaden kommer bli certifierad enligt Miljöbyggnad och målet är nivå silver, berättar Disa Roxner, projektledare på Huge.

Lägenheterna kommer vara inflyttningsklara våren/sommaren 2026 och förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling. 

Trafiken på Trångsundsvägen påverkas av arbetet

Trafiken i området kommer att påverkas på olika sätt under projektet, till exempel kommer det under vissa perioder vara enfiligt på Trångsundsvägen. Anledningen till att vi behöver stänga av en del av vägen under byggtiden är att bygget annars ligger för nära vägen. Det är alltså en säkerhetsfråga, både för trafikanterna och byggarbetarna. Trottoaren kommer tillfälligt att flyttas ut i vägen för att hålla säkerhetsavståndet till byggarbetsplatsen. Vi ber om tålamod och förståelse för de tillfälliga omläggningarna i trafik och trottoaren.

Buller från byggarbetsplatsen

Att det låter på en byggarbetsplats är oundvikligt. När marken där husen ska stå förbereds kommer det att låta lite extra mycket, det är berg som behöver spräckas och tas bort. Vi följer gällande regler för arbetstider och byggbuller men vi förstår att det kan upplevas som störande ändå. 

Varför spräcker vi berg istället för att spränga som går fortare?

Eftersom byggarbetsplatsen ligger så nära järnvägen (pendeltåg och annan järnvägstrafik) behöver man tillstånd från Trafikverket. All tågtrafik måste stoppas under en sprängning, perrongen måste tömmas på trafikanter och efter varje sprängning måste räls, perrong och stolparna för ledningarna besiktas. Detta skulle ta så lång tid att man inte skulle hinna mellan den ordinarie tågtrafiken. Det innebär att den enda möjliga tid för att kunna genomföra sprängningar på denna plats är mellan klockan 03.00 och 05.00 på morgonen – en ytterst olämplig tid för att utföra sprängningar i bostadsområden.

Tidplan

  • 2024-2026: Bostadshusen byggs.
  • Våren/sommaren 2026: Husen blir färdigbyggda och redo för inflyttning.

Naturminnesmärkt ek skyddas

På fastigheten står idag en drygt 600 år gammal naturminnesmärkt ek. För att den inte ska komma till skada under projektet har en skyddszon satts upp runt om eken. När bygget är klart kommer eken att hägnas in permanent med ett lägre staket för att den och naturmarken runt om den ska lämnas orörd.

Nyheter i projektet

Mer om Skogås

Trångsund och Skogås ligger i Huddinge kommuns nordöstra del och här bor drygt
23 000 människor i höghus, låghus, radhus och friliggande villor. Huge äger över 1 900 lägenheter i områdena, stora delar av Trångsunds centrum och hela Skogås centrum.

Trångsunds centrum är ett litet utomhuscentrum med affärer, restauranger, apotek och vårdcentral. I Skogås centrum finns det mesta du kan behöva: mataffär, café, gym, tandläkare och bibliotek. Intill centrum ligger vårdcentral och barnmorskemottagning.

Skogås har ett bra utbud av fritidsaktiviteter. Drevviken erbjuder badmöjligheter under sommartid och skridskoåkning vintertid. I Lännaskogens naturreservat finns barrskogar, myrar och sjön Kvarnsjön. Simmar gör du i Skogåshallens 25-metersbassäng, och Rackethallen lockar bland annat med badminton och squash, paddel. På idrottsplatsen Nytorps mosse finns en konstgräsplan och utegym med hinderbana.

}