Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Getingar

Getingarnas närhet kan vara störande och när de visar sig i stort antal blir de svåra att skydda sig från. Att hålla getingarna borta kan ibland kännas omöjligt men här har vi samlat några tips:

  • Täck över mat som står framme, exempelvis på balkongen. Kött, fisk och söt mat drar lätt till sig getingar.

  • Plocka bort matrester och var noga med att torka av bordet efter dina måltider.

  • Håll fönster och dörrar stängda så mycket som möjligt för att stoppa getingarna från att flyga in i lägenheten.

  • Var försiktig! Tänk på att inte dricka direkt ur öppnade burkar eller flaskor om du inte ser innehållet.

  • Undvik att ha på dig kläder i starka färger som getingar tycker mycket om.

  • När getingboet är litet som en pingisboll går det bra att plocka ner det på egen hand.

  • Gör det helst på kvällen då getingarna är slöa av mörkret och mindre aktiva. Man kan använda dammsugaren om man inte vill röra boet själv. Låt dammsugaren stå och gå ca 30 minuter efter du dammsugit upp boet. Förslut sedan dammsugarpåsen noga och släng den på en gång.

  • Om du drabbats av getingar

    Om du misstänker eller vet att du drabbats av skadedjur – ring vår samarbetsparter Anticimex 075-245 10 00. Skadesaneringen är kostnadsfri för dig som hyresgäst hos, så tveka inte att anmäla om du misstänker att det finns skadedjur i ditt hem.

Så skyddar du dig från vägglöss

Vägglöss är blodsugande. Dagtid lever de i springor i sängbottnar eller möbler. I skymningen kommer de fram och uppsöker en lämplig värd, ofta en sovande människa, som de kan suga blod av. Här får du råd och tips vad du ska titta på om du misstänker att du drabbats av vägglöss.

Läs mer om vägglöss

Så skyddar du dig mot råttor

Det finns mycket råttor i Stockholm och Huddinge är dessvärre inget undantag. De lever under hus och i avloppssystem. Den goda tillgången på skräp och sopor gör att råttorna trivs och förökar sig.

Läs mer om råttor

Så skyddar du dig från kackerlackor

Kackerlackan är en av de äldsta insekterna och dessutom världens äldsta skadedjur. Den har funnits i runt 300 miljoner år. Kackerlackor är allätare och förstör matvaror genom att äta av dem.

Läs mer om kackerlackor

Senast uppdaterad: