Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Snart börjar vi bygga parkeringsgaraget

2023-01-16 Trångsund
Under slutet av 2022 revs garagelängorna och carporten på området. Nu är det dags att påbörja markarbeten och bygga det nya parkeringsgaraget.

I början av februari kommer byggetableringen, med bodar och belysning, komma på plats. När det är klart kommer Cobab påbörja schaktning för grunden till parkeringsdäcket. Inte förrän vi har börjat gräva kommer vi veta om vi kommer behöva spränga bort berg eller inte. Vi återkommer med mer information om vi behöver spränga. Markarbetena beräknas ta några veckor men redan i slutet av februari kommer betonggrunden för parkeringsdäcket att börja gjutas.

När produktionen startar kommer byggbuller från arbetsplatsen förekomma. Trafiken i området kommer att öka och det kommer att finnas stora entreprenadmaskiner vid arbetsplatsen. Vi kommer följa gällande regler för arbetstider, byggbuller och trafikförordningar.

Klart i augusti

Från april kommer betongstommen för parkeringsdäcket byggas. Under sommaren görs fasaden i ordning och hela parkeringsdäcket beräknas vara klart i augusti.

Hur ser planen för projektet ut?

- Projektet genomförs i två etapper. Första etappen började i november 2022 med rivning av befintliga garagelängor, produktion av nytt parkeringsdäck och flyttad genomfartsgata. Den etappen blir klar i augusti 2023. Under andra etappen kommer bostadshuset byggas. Hyreslägenheterna beräknas vara klara för inflytt under 2025, berättar Disa Roxner,
Jr Projektledare på Huge.

Fakta om Bonden 7

Adress: Trångsundsvägen 4-6, Trångsund
Antal lägenheter: 125
Kvm/lägenhet: 34−94 kvm
Antal rum (1-4): 15 ettor, 77 tvåor, 16 treor, 17 fyror
Arkitekt: Liljewall arkitekter
Entreprenör: Cobab
Planerad inflyttning: Våren 2025
Läs mer på webbplatsen: www.huge.se/bonden

Senast uppdaterad:

Bonden 7 — 125 nybyggda hyreslägenheter

Bonden 7 — 125 nybyggda hyreslägenheter

Vi bygger 125 hyreslägenheter i kvarteret Bonden vid Trångsundsvägen - nära kommunikationer och natur.

Bonden 7 — 125 nybyggda hyreslägenheter