Hoppa till innehållet

Studenten 1 — 209 lägenheter, fem butikslokaler och en förskola i Flemingsberg

Tillsammans med entreprenören NCC kommer vi bygga 209 bostäder, butikslokaler och en förskola för 160 barn i ett helt nytt bostadskvarter på Hälsovägen i Flemingsberg.

Planerad byggtid är 2019–2024. Huge kommer att bygga totalt 126 hyresrätter, 81 studentbostäder, fem butikslokaler och en förskola med åtta avdelningar.

Det helt nya bostadskvarteret i Grantorp, på Hälsovägen i Flemingsberg, ska blir ett modernt bostadsområde med fyra kvarter uppförda av Huge och tre andra fastighetsbolag.

En varm miljö att komma hem till

Husen kommer att bilda ett öppet kvarter kring en grön gård med bostäder för olika skeden i livet. Lägenheterna varierar i storlek för att kunna erbjuda boende för såväl små hushåll, till exempel studenter, som större familjer. Tanken är att utforma funktionella bostäder med stort dagsljusinsläpp och väl genomtänkta planlösningar. Kvarteret och lägenheterna ska bidra till hemkänsla och trivsel.

Miljön i fokus när vi bygger nytt

Delar av den natur som finns på platsen idag kommer att vara en del av förskolegården. Dessutom kommer 40 procent av husen i kvarteret att ha sedumtak som bland annat renar luften. Husen miljöklassas med miljömärkningen Miljöbyggnad på silvernivå från Sweden Green Buildning Council, där husen bedöms utifrån bland annat energianvändning, ljudklass samt dagsljus.

Planerad inflyttning 2024

Lägenheterna förmedlas via Stockholms bostadsförmedling och planerad inflyttning är under 2024.

Fakta om Studenten 1

Adress: Hälsovägen, Flemingsberg
Antal lägenheter: 209, varav 81 studentlägenheter
Kvm/lägenhet: 19−99 kvm
Våningar: 6−10 våningar
Antal rum (1-5): 83 ettor, 89 tvåor, 16 treor, 17 fyror, 4 femmor
Arkitekt: Total Arkitektur och Urbanism
Entreprenör: NCC
Planerad inflyttning: 2024
Förmedling: Via Stockholms Bostadsförmedling

Flemingsberg

Flemingsberg är i en expansiv fas. Idag bor det cirka 13 000 människor i Flemingsberg, här finns cirka 13 000 arbetsplatser och 17 000 studenter. Fram till år 2035 vill Huddinge kommun att det byggs cirka 14 000 nya bostäder och lokaler för ytterligare 20 000 arbetsplatser.

I Flemingsberg centrum hittar du ett tjugotal affärer, vårdcentral, bibliotek, grundskola och IT-gymnasium. I Flemingsberg ligger också en forskningspark, Karolinska Institutet Syd och Kungliga Tekniska Högskolan Syd samt även Polishögskolan.

På mindre än 20 minuter tar du dig från Flemingsberg till centrala Stockholm. Här finns närheten till naturen och möjlighet till sport och aktiviteter med bland annat Flemingsbergsskogens naturreservat, Visättra Sportcenter, Gömmarens naturreservat, sjön Gömmaren och Flottsbro friluftsområde.

}