Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Studenten 1 — 210 hyreslägenheter, fem butikslokaler och en förskola i Flemingsberg

Tillsammans med entreprenören NCC kommer vi bygga 210 bostäder, lokaler av olika slag och en förskola för 160 barn längs Hälsovägen i Flemingsberg.

Planerad byggtid är 2019–2026.

Totalt kommer Huge bygga 129 hyresrätter, 81 studentbostäder, fem lokaler och en förskola med åtta avdelningar.

Det helt nya bostadskvarteret i Grantorp, på Hälsovägen i Flemingsberg, ska blir ett modernt bostadsområde med fyra kvarter uppförda av Huge och tre andra fastighetsbolag.

En varm miljö att komma hem till

Husen kommer att bilda ett öppet kvarter kring en grön förskolegård med bostäder för olika skeden i livet. Lägenheterna varierar i storlek för att kunna erbjuda boende för såväl små hushåll, till exempel studenter, som större familjer. Tanken är att utforma funktionella bostäder med stort dagsljusinsläpp och väl genomtänkta planlösningar. Kvarteret och lägenheterna ska bidra till hemkänsla och trivsel.

Miljön i fokus när vi bygger nytt

40 procent av husen i kvarteret kommer att ha sedumtak som bland annat renar luften. På andra delar av taken kommer det att monteras solceller.

Husen ska certifieras enligt Miljöbyggnad från Sweden Green Buildning Council där husen bedöms utifrån bland annat energianvändning, ljudklass samt dagsljus. Målsättningen är att certifiera enligt nivå Silver.

Planerad inflyttning 2025/2026

Lägenheterna förmedlas via Stockholms bostadsförmedling.  Inflyttning kommer kommer ske från årsskiftet 2025/2026.

Nyhetsbrev från projektet

Nyhetsbrev - juni 2024

Nyhetsbrev - december 2023

Nyheter om projektet

Mer om nyproduktionen i Flemingsberg

Adress: Hälsovägen, Flemingsberg
Antal lägenheter: 210, varav 81 studentlägenheter
Kvm/lägenhet: 19−99 kvm
Våningar: 6−10 våningar
Antal rum (1-5): 84 ettor, 89 tvåor, 16 treor, 17 fyror, 4 femmor
Arkitekt: Total Arkitektur och Urbanism
Entreprenör: NCC
Planerad inflyttning: 2025/2026
Förmedling: Via Stockholms Bostadsförmedling

 

Mer om Flemingsberg

I dag bor det nästan 16 000 människor i Flemingsberg och Visättra. Huge har över 2 600 lägenheter, där cirka 750 är studentbostäder, i områdena. Vi äger också Flemingsbergs centrum där ett tjugotal affärer, vårdcentral och bibliotek finns. Huge äger också Visättra centrum.

I Visättra finns en av Storstockholms största idrottsanläggningar. Här finns bandy, hockey, skridskokälke, fotboll, motionsspår, skidspår, boulehall, frisbeegolfbana och ett utegym.

Stadskärnan Flemingsberg är en av de starkast växande utvecklingsområdena söder om Stockholm med universitetssjukhus, världsledande forskning, sex lärosäten, Widerströmska gymnasiet samt ett av Sveriges största rättscentrum. Här finns nybyggda bostäder, mataffärer, hotell, gym, sportcenter och goda pendlingsmöjligheter till hela Mälardalen.

På mindre än 20 minuter tar du dig från Flemingsberg till centrala Stockholm. Här finns närheten till naturen och möjlighet till sport och aktiviteter med bland annat Flemingsbergsskogens naturreservat, Visättra Sportcenter, Gömmarens naturreservat, sjön Gömmaren och Flottsbro friluftsområde.

}