Hoppa till innehållet

Bonden 7 − 125 hyreslägenheter centralt i Trångsund

Vi bygger 125 hyreslägenheter i kvarteret Bonden vid Trångsundsvägen - nära kommunikationer och natur.

De 125 lägenheterna kommer vara fördelade i två huskroppar – ett punkthus och ett u-format hus. Det kommer vara alltifrån från 34 till 94 kvadratmeter fördelat på 15 ettor, 77 tvåor, 16 treor och 17 fyror.

Alla lägenheter kommer ha balkong eller fransk balkong. I fastigheten finns barnvagns- och cykelförråd för att du tryggt och säkert ska kunna låsa in det som får ditt liv att rulla lite lättare. Det finns också fräscha tvättstugor med torkmöjligheter för dig som väljer att inte ha egen tvättmaskin i lägenheten.

Det kommer finnas 219 cykelparkeringar. Vi bygger också parkeringsdäck i två plan och 22 carportsparkeringar. Totalt kommer det bli 148 parkeringsplatser när husen står färdiga. Det kommer finnas möjlighet till elbilsladdning nära fastigheten. 

– Vi kommer ha solpaneler på taket. Vår uppskattning är att de kommer täcka ungefär 60 procent av fastighetens el under ett år. Byggnaden kommer bli certifierad enligt Miljöbyggnad och målet är nivå silver, berättar Disa Roxner, junior projektledare på Huge.

Lägenheterna kommer vara inflyttningsklara 2025 och förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling. 

Tidplan

  • I slutet av 2022 rev vår entreprenör Cobab garagen och parkeringsytan. Rivningsarbetet var klart i januari 2023.
  • I februari 2023 börjar parkeringsdäcket byggas där det tidigare var parkeringsplatser och garage och planen är att det ska stå klart i augusti 2023. 
  • Hösten 2023, efter att parkeringsdäcket är klart,  kommer bostadshusen byggas.
  • Sommaren 2025 kommer husen vara färdigbyggda och redo för inflyttning.

Naturminnesmärkt ek skyddas

På fastigheten står idag en drygt 600 år gammal naturminnesmärkt ek. För att den inte ska komma till skada under projektet har en skyddszon satts upp runt om eken. När bygget är klart kommer eken att hängnas in permanent med ett lägre staket för att den och naturmarken runt om den ska lämnas orörd.

Trångsund

Trångsund ligger i Huddinge kommuns nordöstra del och har omkring 10 000 invånare. Här finns många friliggande villor men också radhus och lägenheter. Huge äger bland annat bostadsfastigheter men även stora delar av Trångsunds Centrum ägs av Huge. Det är ett litet utomhuscentrum med affärer, restauranger, apotek, bibliotek och vårdcentral.

}